Pancarköy'de muhteşem düğün

Babaeski'nin Pancarköy'de 5 Haziran 2009 Cuma günü akşamı yaşanan muhteşem düğün festival havasında gerçekleşti.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman'ın Kızı Özlem Kahraman ile Avukat İsmail Kaşdemir dünya evine girdiler.
Pancarköy sakinleri, 32 sene önce TRT'nin yaptığı bir programdan bu yana bu kadar ünlü konukları ve böyle bir kalabalığı görmediklerini anlattılar.
Festival havasında geçen Muhteşem düğüne, büyük bir halk katılımı gözlenirken, düğüne katılan davetliler araç park etmekte güçlük çektiler.
Düğüne; Trakya’nın dört bir tarafından Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman'ı seven gönül dostları akın ederken, ünlü simalar da göz doldurdu.
Düğüne katılan ünlü simalar şunlardı; Trakya Birlik Başkanı Rafet Sezen ve Trakya Birlik Yönetim kurulu üyeleri, Trakya Birlik, Genel Müdürü İsa Gökçe ve Müdür yardımcıları, 48 Birim Kooperatifi Başkanları ve yönetim kurulları, Kooperatif Müdürleri ve çalışanları, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, Babaeski İlçe Emniyet Müdür VekiliTuncay Sancak, Trakya Birlik Entegre Tesis çalışanlarının büyük bölümü, Yargıtay Emekli onursal üyelerinden Kamil Acar ve eşi Dr. Ayşe Acar, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı ve Belediye meclis üyesi, Ticaret Odası Başkanı Sebahattin Öner, Babaeski Borsa Başkanı Fahrettin Özün, Eski Babaeski Belediye Başkanı Av. Haluk Tezsezer, Babaeski Esnaf  ve Sanatkar Odası Başkanı Türkay Topal, Babaeski Şoförler Cemiyeti Başkanı Saim Kırcı, Babaeski Ziraat Odası Başkanı, Mehmet Atalay, Pehlivanköy Belediye Başkanı,Hüseyin Açıkel, DP İlçe Başkanı, Kaşif Zarif ve İlçe Başkan Yardımcısı, Av.İrfan Çoker, İl genel meclisi üyeleri Cemal Vural, Şahin Arslan, Alaattin Ergin , Lüleburgaz il genel meclisi üyeleri ve Babaeski köy muhtarlarının büyük bölümünün yanısıra Trakya siyasetinin gözde siyasetçileri ve eski politikacılar gözden kaçmadı.
Düğüne Ankara’nın yoğun gündemi dolayısıyla  katılamayan, Siyasi parti temsilcileri ve Vekillerin tebrik mesajları da okundu.
Çanakkele Zeybek ekibinin folklor oyunlarına eşlik eden Damat Av, İsmail Kaşdemir, Zeybek ekibiyle yörenin oyunlarını oynaması da seyredenlerin alkışlarını aldı.
Sayısız Çelenklerin düğün alanını çepeçevre sarması da bir çiçek bahçesi görünümünü veriyordu. Gelin ve Damadın düğün alanına girişiyle başlayan muhteşem düğünde uzun takı kuyrukları saatler aldı. Daha sonra muhteşem düğün, oyun havalarıyla coşan kalabalığın düğünü neşelendirmeyle devam etti.
Muhteşem düğünün unutulmayan anısı ise Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı ve Babaeski Ticaret Odası Başkanı Sebahhatin Öner'in Takı kuyruğuna, halkın arasında girip uzun süre takı sırasını beklemesiçok anlamlı bulunarak, katılımcılar tarafından beğeni ile karşılandı. KAŞDEMİR çifti, Av. İsmail KAŞDEMİR ve Özlem KAŞDEMİR'e yeni yaşamlarında sağlık ve mutluluklar dileriz.