"Paralar nerede Başkan?"

'Paralar nerede Başkan?'

Ekonomik darboğazdaki Kırklarelispor’da taraftar artık isyan bayrağını açtı;

“Paralar nerede Başkan?”

Bir dönemlerin 2. Lig’de fırtına gibi esen takımı Kırklarelispor, Kıvanç Kurtar başkanlığında yaşadığı ekonomik çöküntü nedeniyle, amatör kümeye hapsoldu. Göreve geldiği günden bu yana kendi özel işleri ve bireysel çıkarlarını yeşil-beyazlı renklerin önünde tutmayı adet edinen Kurtar, taraftarlar tarafından da bu başarısızlığın ‘baş mimarı’ olarak gösteriliyor. Kırklarelispor’a çeşitli kaynaklardan sağlanan binlerce liralık gelirlerin de kulübe hizmet yerine bazı kişilerin ceplerine gittiğine inanan taraftarlar soruyor: “Paralar nerede Başkan?”

Türk futbolunun 1970-1985 yılları arası önemli takımlarından biri olan Kırklarelispor, son yıllarda özellikle yöneticilerin bireysel çıkarlarına hizmet eden bir kulüp haline geldi. Profesyonel ligden amatör kümeye düştükten sonra her geçen yıl daha da kötüye giden yeşil-beyazlılar, ekonomik açıdan da büyük bir darboğazın içinde.

Yıllardır Kırklarelispor Başkanlığı görevinde bulunan Kıvanç Kurtar’ın, kulüp yöneticiliğinden çok, restaurant işletmeciliğine ilgi gösterdiğini iddia eden taraftarlar, başkana hesap soruyorlar.

Kırklarelispor gibi köklü bir il takımının şanlı geçmişine hiç yakışmayan şekilde yönetildiğini ifade eden yeşil-beyazlı taraftarlar, “Futbol artık bir sektör haline geldi. Büyük paralar harcamayan ve kaliteli oyuncular transfer edemeyen takımların başarılı olma şansı yok. Bugün gelinen noktada Kırklarelispor’un hem maddi açıdan hem de oyuncu kadrosu açısından çok kötü durumda olduğu görülüyor. Bunun da baş sorumlusu Kulüp Başkanı Kıvanç Kurtar’dır. Sayın başkan, kulübe maddi kaynak yaratacağı yerde tüm gelirleri kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyor. Yıllarca transfer yasağı nedeniyle kadrosuna oyuncu katamayan, kulüp idareciliğinden nasibini alamayan Kırklarelispor, bu gidişle profesyonel ligi bir daha asla göremez” diye konuşuyorlar.