Paşayeri köyünde 300 başlık Damızlık Sığır Yetiştiriciliği projesi tamamlandı

Paşayeri köyünde 300 başlık Damızlık Sığır Yetiştiriciliği projesi tamamlandı

Paşayeri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklarına yönelik Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 50 aileye toplam 300 baş gebe düve teslim edilerek proje tamamlandı. Tarım Il Müdürlüğü konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti;“Bakanlığımız kaynaklarından karşılanarak kırsal alanda üreticilerimizin gelir seviyesini yükseltmek, istihdamı arttırmak, tarımsal ürünleri mahallinde değerlendirmek, pazarlamak ve köyden kente göçü önleyebilmek, genç nüfusa iş imkanı sağlamak için Paşayeri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklarına yönelik Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 50 aileye toplam 300 baş gebe düve teslim edilerek proje tamamlanmıştır.

Merkez Paşayeri Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından uygulanan proje kapsamında, kooperatif ortaklarına yeni ve tadilatlı ahır yapımları için 246.000 TL, Gebe Düve alımları için 949.500 TL, yedi tonluk süt soğutma tankı ve ekipmanları için ise 69.000 TL olmak üzere toplam 1.264.659,00 TL kredi kullandırılmıştır. Uygulanan proje sayesinde günlük 1 ton civarında olan Paşayeri köyü kooperatif ortaklarının üretecekleri süt miktarı Mayıs-Haziran döneminde 7 tona çıkacaktır. 

Projenin uygulama sürecinde Il Müdürlüğümüz tarafından yürütülen hizmetlerde Paşayeri köyü kooperatif yönetim kurulu ve ortaklarının göstermiş olduğu hassasiyet, ilgi ve güvene teşekkür ediyoruz.”