Patikatur Demirköy'e geliyor

Patikatur Demirköy'e geliyor

İlkbaharın yüzünü göstermeye başlaması ile ilimizdeki ekolojik bakımdan çok güzel bir konuma sahip olan mekanlara da tur ve doğa yürüyüşleri de start almaya başladı.

Ülkemizin en büyük ve en faal tur şirketlerinden olan Patika Turizm,  İstanbul’dan önümüzdeki Pazar günü günü birlik olarak Ilimiz Demirköy ilçesi sınırları içerisinde yer alan Mona Petra kayalıklarına trekking(doğa yürüyüşü) düzenliyor. Turizm şirketinin www.patikatur.com internet sitesinde yayımlanan tur programları kapsamında, sabah ve öğle yemeği dahil olmak üzere 85 TL karşılığında Istanbullu doğaseverlerin yürüyüşe katılması bekleniyor.

Yayımlanan tur programı çerçevesinde Demirköy’ün doğasından ve endemik özelliklerinden de övgü ile söz ediliyor. Mona Petra kayalıkları ve çevresi ile ilgili güzel bilgilerin de yer aldığı yürüyüş yazısında;”Kırklareli’nin Rum köylerinden Salmidesus Antik Limanına uzanan şarap ve ticaret yolu; bölgeyi kaplayan büyülü masal ormanlarından, buz gibi pınarların oluşturduğu dere kenarlarından geçmekteydi.

Yöre insanlarının anlattıklarına göre kervanlar bu ıssız ormanlardan geçerken en büyük korkuları Mona Petra isimli bir eşkıyanın saldırısına uğramaktı. Karadeniz’e dökülen bir çok akarsuyun yeryüzüne çıktığı bu heybetli kayalıklar halen orada saklanan eşkıyanın adına atfen Mona Petra kayalıları olarak bilinmektedir. Hafta sonunda Mahya Dağı’nın eteklerindeki, heybetli masal ormanlarının arasında yer alan Mono Petra kayalıklarının izini sürmeye gidiyoruz.

Zerenikalar, ilginç görünümlü ağaç mantarları, Onlarca pınardan oluşmuş dereler ve kaynakları bizleri masal ormanlarının ardında bekliyor olacak.” diye söz edilerek, bölge hakkındaki derin bilgilere de yer verilmiş. Patika Turizm Doğa Sporları tarafından düzenlenen etkinliğe en fazla 25, en az ise 10 doğaseverin katılabileceği belirtildi.