Pavli Panayırı'nı karelediler

Pavli Panayırı'nı karelediler

Kırklareli Merkez Ilçe’de fotoğraf sanatına gönül verenleri biraraya getirmek ve Kırklareli’de bu sanatın gelişmesine ön ayak olmak amacı ile toplanan Kırklareli Fotoğraf Gönüllüleri toplantı ve etkinliklerini sürdürüyor. Kırklareli’de kış hazırlıklarının en güzel yaşandığı Geçitağzı ve Kula Köyü gezisinin ardından fotoğraf sevdalıları ikinci etkinliğini bu yıl 100. yılını kutlayan Pehlivanköy Sonbahar Panayırı ve Tarım Festivali (Pavli)’ne düzenledi.

27 Eylül Pazar günü Dingiloğlu Parkı’ndan hareket eden grup önce Babaeski’ye oradan da Pehlivanköy’e geçerek panayırdaki yaşama tanıklık etti. Panayırın verdiği yaşam sevinci ile özellikle insan manzaralarını kadraja alan katılımcılar, ayrıca eğlence araçlarını fotoğraflamadan es geçmedi. Tavuk ve kuzu çevirmelerden, römorklardaki köylülerin yaşantısına kadar panayırın hallerini fotoğraflayan Kırklareli Fotoğraf gönülleri, ayrıca aynı gün içerisinde Pavli’ye Istanbul vb. şehirlerden katılan fotoğrafçı dostları ile sohbet ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Akşam saatlerine kadar panayırın doğal hallerini fotoğraflama şansı bulan gönüller, toplu hatıra fotoğrafı çekilmelerinin ardından Kırklareli’ne geri döndü. Kırklareli Fotoğraf Gönüllüleri tarafından ikincisi düzenlenen Pavli Panayırı etkinliğine; “Ali Gökçen, Erhan Baycan, Kadir Teksin, Nedret Benzet ve Zafer Tunç katıldı.