Pazar'da balık bolluğu devam etti

Çarşamba günü kurulan Halk Pazarı'nda yine balık bereketi yaşandı.


HABER MERKEZİ
 Karadeniz’den gelen Hamsi, Çinekop, Tekir, İstavrit, Barbun, Levrek ve Palamutlar sabahın ilk saatleri ile tezgâhlardaki yerlerini aldılar. Balıkçı esnafının gün boyu satışlara olan ilginin yüksek olmasından dolayı oldukça memnun olduğu gözlendi. Pazar tezgahına düşen Hamsi kilosu 5 TL’den, Çinekop kilosu 10 TL’den, Tekir kilosu 8 TL’den, İstavrit kilosu 8 TL’den, Levrek tanesi 4 TL’den, Barbun kilosu 7 TL’den Palamut kilosu 6 TL’den satıldı.
Pazaryeri’nde Domates hariç diğer sebze ürünlerinde pek fazla bir artış görülmedi. Meyvelerden Elma kilosu 1 TL, Mandalina kilosu 2 TL, Armut kilosu 2.50 TL’den satıldı. Köylü üreticilerin bulunduğu reyonlarda en fazla görülen ürün yine salçalık ve çorbalık olarak kullanılan biber oldu. Bu reyonlardaki yerli Biber kilosu 1 TL’den yerli Patlıcan kilosu 1.50 TL’den satıldı. Yerli ürün satışı yapan köylüler kendi emekleri ile yetiştirdikleri ürünlerini yine kendileri pazara sunmalarına rağmen bazı vatandaşların ürünlerin satış fiyatlarını yüksek bulduklarını, bu şekilde düşünenlerin emeklerine saygısızlık ettiklerini belirttiler.
Pazaryerinde göze çarpan bir diğer ürün ise Koyunbaba Köyü’nden pazara gelen Bahar-Çiçek Balı oldu. Kavanozu 15 TL’den satılan yerli Bal’a bazı vatandaşlar sadece bakıp kaçtılar, bazıları ise fiyatına aldırış etmeden bir kavanoz alıp evlerine götürdüler. Çarşamba günü öğle saatlerine kadar pazarcılar güzel hava ile rahat satış yaptılar. Daha sonra ise bastıran yağmur şemsiye açmayan vatandaşların zor anlar yaşamalarına neden oldu. (c.s.)