Pazar esnafı Cumartesi Pazarında güldü

Pazarcılar, Kırklareli'nde Çarşamba pazarında havanın kötü olması nedeni ile erken toplanmasının acısını Cumartesi Pazarında çıkardı.

Kırklareli’nde Çarşamba günü açılan sokak pazarında rüzgarın çok olması ve zaman zaman yağmur yağması nedeni ile pazarcı esnafı tezgahlarını erken toplamıştı. Durum böyle olunca Çarşamba günü alışveriş yapamayan vatandaş Cumartesi pazarına akın etti.

*“Bugün yaptığımız iş Çarşambada olan zararı kurtarmaz”

Çarşamba günü tezgaha koyulan sebzenin tekrar toplanması nedeni ile bozulduğunu belirten Tahir Pipilos; “Çarşamba günü bilindiği gibi fırtına nedeni ile tezgahlarımızı erken topladık. Çarşamba pazarında alışveriş yapamayan vatandaş bugün Cumartesi pazarına geldi. Fakat bugün işlerimizin iyi olması Çarşamba günü olan zararı kurtarmaz. Çünkü sebzeleri uzun süre muhafaza etmek mümkün değil. Ben sadece Kırklareli’nde tezgah açtığım için Çarşamba pazarı için aldığım sebzeler Cumartesiye kadar bozuldu” dedi.
Cumartesi pazarında bazı sebze fiyatları ise şu şekilde oldu; Ispanak kg. 2 TL, Taze Soğan (demet) 50 kr., Kıvırcık Marul 50 kr., Bakla 2.50 TL (yy)