Pazar günü oynanan maçta yeşil beyazlı ekip Ahmetbey Güvenspor'u ezdi geçti

Pazar günü oynanan maçta yeşil beyazlı ekip Ahmetbey Güvenspor'u ezdi geçti

Kırklareli Amatör Süper Lig takımlarından Kırklarelispor ve Ahmetbey Güvenspor geçtiğimiz Pazar günü Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda karşı karşıya geldiler. Sezonun üçüncü maçına çıkan yeşil beyazlı ekibimiz Ahmetbey Güvenspor’u 7 gol ile ezdi geçti. Kıran kırana geçen mücadelede takımımızın oynadığı oyun ve attığı goller göz doldurdu.

Ligte ikide iki yapan iki takım mücadelesinde iki tribün karşılıklı “Yeşil beyaz, şampiyon Kırklar” sesleriyle stadı inlettiler. Kırklarelispor Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Can ve Yönetim Kurulu üyeleri Ömer Topuz, Bahadır Sucuoğlu, Faruk Ceylan, Ahmet Yalçınöz, Olcay Sungur,  Recai Yalçınkaya, Emre Trak ve Caner Sungur ile ASKF Başkanı Hasan Başdemir, Il Temsilcisi Cafer Yüce, CHP Kırklareli Il Genel Meclis Üyesi Hasan Dağ ve CHP Belediye Meclis Üyesi Şenol Can, Ahmetbey Güvenspor Başkanı Osman Sayar, Şeref Tribününde olanlar arasında yer aldı.

Maçın başlama vuruşu ile yoğun  baskı kuran taraf Kırklarelispor’du. Sağ ve sol kanattan bindirmelerle golü arayan Kırklarelispor 5. dakikada aradığı golü buldu. Gökmen sağ kanattan yaptığı presle rakibinden çaldığı topu Caner’in önüne çıkardı, Caner kaleci Benan’ın solundan, kapattığı köşeden topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

7. dakikada Deniz’in ceza alanı içinde düşürülmesinde orta hakem Barış Turhan pozisyona yakın olduğu halde yüzde yüzlük penaltıyı vermedi ve oyunu devam ettirdi. 11. dakikada, Deniz, 15. dakikada Caner, 17. dakikada Kadir, 21. dakikada Uğur, 24. dakikada Eray Kırklarelispor adına yüzde yüzlük pozisyonları gole çeviremediler.

26. dakikaya kadar kendi  yarı alanından çıkamayan Ahmetbey Güvenspor, Kırklarelispor defansının arkasına atılan bir topta en az 2 metre ofsayt durumdayken topu alıp Kırklarelispor ağlarına gönderdi ve 1-1 eşitliği sağlayan golü kaydetti. Hakem penaltıyı görmediği gibi ofsaytı da görmedi ve golü vererek santrayı gösterdi.

Golden sonra Kırklarelispor 27. ve 29. dakikalarda Uğur ve Caner’le gole çok yaklaştı. 30. dakikada Uğur’un soldan kestiği mükemmel topa Deniz sağ çaprazdan aynı güzellikte vurdu ve kaleci Benan’ın uzandığı köşeden topu ağlara göndererek Kırklarelispor’u 2-1 öne geçirdi. 35 dakikada Kırklarelispor Eray’la yüzde yüzlük bir gol pozisyonunu daha değerlendiremedi. 36. dakikada Uğur müsait pozisyonda vurdu top az farkla dışarı çıktı. 38. dakikada Caner  Kadir’in soldan yaptığı ortasında topla buluştu ama topu kaleci Benan’a nişanladı ve Kırklarelispor adına bir gol daha kaçmış oldu. 39. dakikada Uğur Ceza alanı dışından füze gibi bir şut vurdu. Tribünlerin gol diye ayağa kalktığı bu pozisyonda top yan direkte patladı, dönen topa Göksel mükemmel bir yarım vole vurdu ancak kaleci Benan’da aynı güzellikte topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi. Gol kaçırma yarışına giren Kırklarelispor forvetinde Eray 42 dakikada karşı karşıya pozisyonda topu kaleciye teslim etti. Ilk yarı 5. dakikada Caner, 26. dakikada Recep ve 30. dakikada Deniz’in attığı gollerle 2-1 sona erdi.

Kırklarelispor ikinci yarıya farkı arttırma çabasıyla hızlı başlayan taraftı. Ahmetbey Güvenspor ise ilk yarıda olduğu gibi tedbirli ve savunmayı düşünen bir futbol anlayışı içindeydi. 47. dakikada Deniz’in sağdan ortasına Caner kafayı vurdu. Tribünleri gol diye ayağa kaldıran bu vuruşta Benan topu köşeden yumruklayarak çıkardı. 50. dakikada Küllü lakaplı oyuncumuz Kadir soldan adeta koptu geldi. Kadir’in mükemmel ortasına Caner kafayı vurdu bu defa kaleci Benan Caner’in kafa vuruşunda topun ağlara gidişini seyretti. 3-1.

60. dakikada Ali Can Recep ver kaçında topla son buluşan Ali Can tecrübeli kaleci Serkan’ı  avladı ve skoru 3-2’ yapan golü kaydetti.  3-2’den sonra Ahmetbey Güvenspor’un kendine güveni geldi ve beraberlik golü için Kırklarelispor kalesine gelmeye başladılar. Bu skor Kırklarelispor’lu oyuncuların azda olsa moralini bozdu ve bu moral bozukluğu oyuna da yansıdı. Sürekli gol arayan Kırklarelispor forveti bu dakikalarda adeta durdu. Bu bocalama dakikaların da 65. dakikaya gelinmişti ki, Ahmetbey atağında yakın mesafede top ceza alanı içinde Gökmen’in eline çarptı. Hakem Barış Turhan penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu Uğur kullandı ve eşitliği sağlayan golü kaydetti. 3-3.

Golden sonra Teknik direktör Bilgin Erdem kenardan sürekli takımını motive etti. Kasığı çeken Caner’in yerine Tarık’ı, Eray’ın yerine Emre’yi, Uğur’un yerine de Melih’i alarak yaptığı üç değişiklikle yorulan futbolcularının yerine aldığı futbolcularla oyuna ağırlık koymaya çalıştı. Başarılı da oldu. Kırklarelispor yaptığı değişikliklerin ardından takım üzerindeki bocalamayı atlatıp yeniden hakimiyeti eline aldı. 78. dakikada Ali Can’ın Hasan Can’a vurduğu kasıtlı tekmeden sonra hakem ikinci sarı karttan kırmızı kart göstererek Ali Can’ı saha dışına gönderdi.

Eşitlik 79. dakikaya kadar sürdü. Bu arada tribünler hiç susmadan çılgınca takımlarını destekleyip motive etmek için yeri göğü inletti. 79. dakikada eşitlik kilidinin anahtarı Eray oldu. Uğur’un ara pasında topu Eray aldı, sürdü ceza alanına girdiği gibi çok sert vurdu ve golü Ahmetbey ağlarına gönderdi. 4-3. Golden sonra Kırklarelispor yeniden şahlandı. 82 dakikada Küllü Kadir’in mükemmel pasına aynı mükemmellikte vuran Uğur  Kırklarelispor’un beşinci golünü yazdı. 5-3. 84. dakikada Hakan soldan sıfıra kadar mükemmel inerek sert vurdu, kaleci Benan topu çeldi, dönen topa Deniz vurdu kendisinin ikinci, takımının altıncı golünü Kırklarelispor hanesine yazdırdı. 6-3.  86. dakikada bu kez Göksel soldan sıfıra kadar indi, kaleci çıktı Göksel milimetrik vurdu ve zor pozisyonda topu ağlarla buluşturarak maçın skorunu ilan etti. 7-3.

Bu galibiyetle üçte üç yapan  Kırklarelispor üç maçta rakip kalelerle 16 gol göndererek ligin hem lideri hemde en çok gol atan ekibi oldu.