Pazara çık, kimse işini kaybetmesin

Kırklareli Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Pazara çık kimse işini kaybetmesin kampanyası başlattı.

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fuat Şeker kriz nedeni le 3.8 milyon kişinin işsiz kaldığını vurguladı. Şeker; “Krizin en vahim sonucu işsizliktir, 3,8 milyon insanımız işsizdir. Bu insanlarımız evine ekmek götürememektedir. Bütün göstergeler işsizliğin küresel krizle büyüdüğüdür.
Başlatılan kampanyanın krizden çıkış bağlamında faydası olacağı görüşündeyiz. Elbette pazara çıkmak tek başına krizin çözümü değildir, krizden korkmamak alışverişi kesmemek Ülkemize çok şeyler kazandırabilir.
Mesleksizlik probleminin çözümü için iş gücüne, beceri kazandırma kurslarının sayısı ve niteliğinin artması ile doğru orantılıdır.
Bizler işsizlerin iş bulmasını işini kaybedenlerin geri dönmesini kepenklerin kapanmamasını istiyoruz. Ülkemizi seven herkesin taşın altına elini koymasını veya yaşadığımız sorunlara çözüm üretmek için katkıda bulunmasını diliyoruz.
İç tüketimi canlandırmaktan başka çaremiz yok.
Ülkemizde önceliğin ekonomi olması gerekiyor. Üretim, istihdam tüketimi canlı tutmak zorundayız.
Bizler alışverişi kesersek üreten kesimde çalışanlar işlerini kaybederler, işsizler ordusuna birileri daha katılır. İnsanların alışveriş yapmaları içinde ceplerinde gerekli miktarda paraları olması gerekmektedir. İşçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin alım gücünün arttırılması ile piyasalarda canlılık oluşacaktır.
Ekonomideki gerçek gündem daralan piyasalarda ayakta kalma mücadelesi veren küçük esnaf ve sanatkarların ayakta kalma savaşıdır.
En son açılan teşvik paketinde esnaf ve sanatkarın olmaması bizleri üzmüştür. Esnafa yönelik destek paketini bekliyoruz. Esnafa verilecek destek halkımıza ve ülkemize yansıyacaktır. Veresiye defterini açan esnaf bu destekle dayanma gücü bulacaktır. Bu krediyi alacak olan esnafımız öncelikle devletimize olan vergi borcunu kapatmaya yönelecektir.
Hükümetimizden öncelikle taliplerimizden biri ivedilikle esnafa destek paketinin çıkmasıdır” şeklinde konuştu. (yy)