Pazarlı İlköğretim Okulu satılacak mı?

Kırklareli ili Vize ilçesine bağlı Pazarlı Köyü'nde bulunan Pazarlı İlköğretim Okulu yerinin satışı İl Genel Meclisi'ne sunuldu.

Kırklareli ili Vize ilçesine bağlı Pazarlı Köyü’nde bulunan Pazarlı İlköğretim Okulu yerinin satışı İl Genel Meclisi’ne sunuldu.
Kırklareli ili Vize ilçesine bağlı Pazarlı Köyü’nde bulunan Pazarlı İlköğretim Okulu öğrenci yetersizliğinden dolayı kapatılmıştı. Kapatılan okulun yeri yıllardır boş bırakılarak hiçbir faaliyet için kullanılmıyordu. Yıllardır boş bırakılan yer Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine, gelirin İlköğretim Hizmetlerinde kullanılmak üzere satışının yapılmasını teklif etti.
Kırklareli İl Genel Meclisi Mayıs ayının ilk birleşimini Kırklareli İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda yoklama ve geçen tutanak özetinin okunmasının ardından gündemin 3. maddesinde yer alan Kırklareli İli Vize İlçesine bağlı Pazarlı Köyü’nde bulunan Pazarlı İlköğretim Okulu’nun satışı yapılarak, bedelinin İlköğretim Hizmetlerinde kullanılmak üzere irad kaydedilmesi teklifinin görüşülmesi yer aldı. Konu ile ilgili söz alan CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Nedim Orcan emekli öğretmen olduğunu hatırlatarak olaya farklı bir gözden baktığını belirtti Orcan; “Ben şahsım adına okul yerinin satışına karşı oy kullanacağım. Çünkü okullar köylerde yapılan bayram kutlamalarında köy halkına bir heyecan ve milli bir hareket getiren yerlerdir.
Şuan kimse bilmez ki yarın köyde okul açılma ihtiyacı duyulacak. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında okul yeri ayarlanması ayrı bir sorun olacak. Birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri taşımalı eğitim-öğretimden olumsuz etkileniyor. Bence köylerde 1., 2., ve 3., sınıfların açılması gerekiyor. Bugün bu söz konusu değil ama yarın olabilir. Okul yerinin tamamen satılmasına karşıyım” dedi.
Konu hakkında söz alan bir başka isim ise CHP Grup Başkanı Hasan Dağ oldu. Dağ; “Bu teklifte okulun tamamen satılması söz konusu değil. Buradaki söz konusu olan şey ihtiyaç olduğunda tekrar geri alınma kaydı ile devredilmesi” dedi.
Yine söz alan Nedim Orcan; “Bu maddede okul ilköğretim okulu olarak geçiyor. Pazarlı Köyü İlköğretim Okulu olarak adı geçen yer hiçbir zaman ilköğretim okulu olarak kullanılmadı. Orası ilköğretim sistemine geçilmeden önce ilkokul iken kapatıldı. Bu maddenin düzeltilmesini talep ediyorum” dedi.
CHP Babaeski İl Genel Meclis Üyesi Alaattin Ergin konu ile ilgi söz alarak; “Söz konusu okul yerin araştırmalarımız sonrası Milli Eğitim Müdürlüğüne ait bir yer olmadığını, yerin köy muhtarlığına ait olduğunu öğrendik. Bu konunun daha ayrıntılı incelenmesini talep ediyorum” dedi.
Konu ile ilgi söz alan AK Parti Grup Başkanı Yurdaer Ulus; “Söz konusu yerin tamamen satılacağı düşüncesinde değilim. Çünkü bu yerlerin ihtiyaç olduğunda tekrar geri alınacak şekilde tahsis edileceğini düşünüyorum. Söz konusu yerin Milli Eğitim Müdürlüğüne mi yoksa köy muhtarlığına mı ait olduğunun araştırılması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından maddenin Milli Eğitim Komisyonuna havalesi oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda maddenin Milli Eğitim Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra İl Genel Meclisi üyelerine İl Özel İdaresi Strateji Geliştirme Müdürü Zeynep Suna Dalcalı tarafından 2008 Yılı Denetim Komisyonu ve Faaliyet Raporu hakkında bilgi verildi. (yy)