Pehlivanköy Sonbahar Panayırı ve Tarım Festivali başlıyor

Pehlivanköy Sonbahar Panayırı ve Tarım Festivali başlıyor

Trakya’nın en büyük ve en eski panayırlarından olan Pehlivanköy Sonbahar Panayırı ve Tarım Festivali için geri sayım başladı.

1910 yılından bu yana kesintisiz olarak her yıl 18 Eylül tarihinden başlayarak 5 gün süren panayır, bu yıl Ramazan ayına denk gelmesi ve panayırın şatafatlı geçmesi amacı ile 24- 28 Eylül tarihlerinde gerçekleşiyor. Eski adı Pavli Hayvan ve Emtia Panayırı olan ve bu yıl 100. yılı olması sebebi ile panayır “Dalya” diyecek. Sadece Trakya değil ülkenin muhtelif yerlerinden gelen hayvan tüccarlarına da ev sahipliği yapacak olan Pavli’nin bu yıl tıpkı geçen yıllarda olduğu gibi oldukça renkli ve görkemli geçmesi bekleniyor. Lunaparktan, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara, kuzu çevirmelerden, yerel tatlara kadar bir çok alternatifin birarada sunulacağı panayırda ayrıca açık hava konserleri, havai fişek gösterileri, hayavan yarışmaları, mehter takımı ve folklor gösterileri de yer alıyor.  Pehlivanköy Belediyesi tarafından 24 Eylül Perşembe günü başlayacak olan Pehlivanköy Sonbahar Panayırı ve Tarım Festivali’nin programı ise şöyle;

24 Eylül 2009 Perşembe:

14:30 Açılış- Bando Takımı Gösterisi

14:45 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

15:00 Açılış Konuşmaları

15:20 Gelen Mesajların Okunması

15:30 Folklor Gösterileri

16:00 Mehter Takımı Gösterisi(I.B.B Mehter Takımı)

16:30 Açılış Kurdelasının Kesimi

16:40 Panayır Gezisi

17:00 Hayvancılık Teşvik Yarışması Ödül Töreni

17:30 Belediye Pilav Ikramı (Yer: Mehmetçik Parkı)

20:30 Açık Hava Konseri ve Havai Fişek Gösterisi

27 Eylül 2009 Pazar:

20:30 Açık Hava Konseri ve Havai Fişek Gösterisi.  Belirlenen programın yanı sıra 4 gün boyunca dolu dolu bir panayırın geçmesi bekleniyor. Pavli Panayırı boyunca Pehlivanköy’ün yanı sıra çevre il, ilçe ve köylerden çok sayıda insanın panayıra katılması bekleniyor. Ayrıca Istanbul başta olmak üzere ülkenin muhtelif yerlerinden yüzlerce fotoğraf meraklısının Pavli’yi kadrajına alacağı belirtildi. Pehlivanköy her yıl olduğu gibi muhteşem bir geleneğe ev sahipliği yapacak.