Peker "Ahilik kültürü, haksız rekabeti ortadan kaldırır, yardımlaşmayı ve dayanışmayı teşvik eder"

AK Parti Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Tülay Tunçay Peker ' Ahilik Kültürü, haksız rekabeti ortadan kaldırır, yardımlaşmayı ve dayanışmayı teşvik eder 'dedi.

 

LÜLEBURGAZ

Ahilik ve Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Ak Parti Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Tülay Tunçay Peker, Ahilik Kültürünün haksız rekabeti ortadan kaldıran yardımlaşmayı ve dayanışmayı teşvik ettiğini söyledi.
Ahilik kültürünün Türk ekonomik ve sosyal hayatının gelişiminde önemli bir yer tuttuğunu ifade eden AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Avukat Tülay Tunçay Peker, Ahilik teşkilatının uzlaştırıcı bir özelliğe sahip olduğunu ifade etti.
Ticarette doğruluk ve dürüstlükten ödün vermeden dünya milletleri ile rekabet edilmesi gerektiğini kaydeden Peker “ Ahilik kültürünü çağımızın şartlarına uygun hale getirerek yaşatmak, üzerimize düşen en önemli görevler arasındadır. İnsana saygı ve sevgiyi işleyen Ahilik kültürü haksız rekabeti ortadan kaldıran sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen ve teşvik eden bir teşkilattır. Ahilik teşkilatları iş hayatının düzenlenmesinde toplumun bütününü ele alarak sosyal grupların menfaatlerini düşünmelidir. Sosyal huzurun sağlanması için uzlaşmacı, sosyal ve ekonomik ilişkilerin kurulmasını amaçlayan Ahilik teşkilatları bu özelliği ile insanlığa ışık tutar. Millet olarak sanayide ve ticarette doğruluktan ve dürüstlükten ödün vermeden Ahi Evran muhabbeti ile birbirimizle kucaklaşarak dünya milletleri ile yarışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle esnaf ve sanatkârlarımız ile bütün hemşerilerimin Ahilik Kültür Haftası’nı kutluyorum.” (GK)