Pepino'yu pazarlayamadı

Pepino'yu pazarlayamadı

Ilimiz Demirköy ilçesine bağlı Sivriler Köyü’nde üretilen pepino (Solanum muricatum ait) tropikal meyvesi, pazar bulunamayınca üreticinin elinde kaldı. Demirköy'ün Sivriler Köyü'nde seracılık yaparak yaşamını sürdüren Zeki Aygün, yaptığı açıklamada, Ilçe Tarım Müdürlüğü’nün tavsiyesi üzerine bu yıl iki serasında ana vatanı Güney Amerika olan ''Pepino'' meyvesi yetiştirildiğini söyledi.

Iki seradan bir ton ürün aldığını ifade eden Aygün, ancak ürünleri satamadığını, Ilçe Tarım Müdürlüğünün de söz vermesine rağmen pazar konusunda yardımcı olmadığını belirtti.

Aygün, şöyle devam etti: ''Biber, patlıcan, fasulye gibi ürünleri yetiştirip, satarak geçimimi sağlıyorum. Demirköy Ilçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, çok para kazanacağımı, pazarının bol olduğunu belirterek pepino üretimi yapmamı önerdiler.

 Bende bunun üzerine iki serada pepino yetiştirmeye başladım. Iki seradan bir ton ürün aldım. Ancak Tarım Müdürlüğü yetkilileri, pazar bulma konusunda söz vermelerine rağmen yardımcı olmadıkları gibi bana (git pazarda sat) demeye başladılar.

Pazarda, pepino'yu kimse tanımadığı için ürünler elimde kaldı ve çürümeye başladı. Bu meyveyi yetiştirmek için bankadan kredi çekmiştim. Kar yapacağım diye sevinirken büyük zarar ettim.'' dedi.

Pepino bitkisi daha önce yine Demirköy Ilçesine bağlı Armutveren Köyü’nde Cengiz Balcı tarafından Trakya’da ilk kez ekilmiş ve çok büyük rağbet görmüştü.