Pınarhisar'a DP'den Bayan Aday; Hatice Kaşar

29 Mart 2009 yerel seçimler öncesi adayların yüzde doksanını erkeklerin teşkil ettiği bir ortamda siyasette bayan unsurunun öne çıktığı son yıllarda; Pınarhisar İlçesinde Belediye Başkan adayları arasında bir bayan aday var. Hatice Kaşar, DP'den Pınarhisar Belediye Başkan adayı.

Aydeniz Dereli

Belediye Meclis üyesi Hatice Kaşar, Demokrat Parti Belediye Başkan adayı oldu. Kendisiyle yapmış olduğumuz görüşmede Pınarhisar ile ilgi görüşlerini ve yapacağı icraatları konusunda bilgi aldık.
Demokrat Parti Pınarhisar Belediye Başkan adayı Hatice Kaşar yapmış olduğumuz söyleşide kendisinin Pınarhisar’da doğup, Pınarhisar’da yetiştiğini, Asker eşi olarak iki çocuk annesi olduğunu söyledi. Hatice Kaşar, Devlet Memuru olması münasebeti ile birçok ilde görev yaparak 21 yıllık Devlet memurluğunun ardından 10 yıldır emekli olduğunu belirtti. Pınarhisar Belediye Başkan adayı Hatice Kaşar sözlerine şöyle devam etti;
“2004 yılında yerel seçimlerde Demokrat Partisinden Belediye Meclis üyesi seçildim. 2005’den bu yana da Pınarhisar Demokrat Parti İlçe Başkanı olarak görev yapmaktayım. Bu seçimlerde ilçe Başkanlığı görevimden istifa edip Belediye Başkan adayı olarak yola çıktık. Ben her zaman temiz, dürüst şeffaf bir siyaset istemişimdir. Bunun olamayacağını söylemişlerdir genelde bana. Fakat ben bunu başardım anlım ak başım dik bir şekilde siyasetimi sürdürüyorum. Kendime olan güvenimden dolayı bu işi yapacağıma inanıyorum. Belediyecilik o kadar kolay bir şey değil. Sağlıklı, yaşanabilir, yeşil bir çevre, modern şehircilik anlayışı olan her şeye varız ve yapmaya hazırız.


Sosyal olarak herkesle birlikte çalışacağız
Sivil Toplum Kuruluşları ve Kamu Kuruluşları ile görüşerek birlikte hareket edeceğiz. İnsan hiçbir işi tek başına yapamaz. Herkesle uyum içerisinde çalışırsak bu işi başaracağımıza inanıyorum.


Pınarhisar’da Kıratı şahlandıracağız
Pınarhisar’da Kıratı şahlandıracağımıza inancımız sonsuz. Türkiye genelinde Kırat şahlanacaktır.


Sosyal Aktiviteleri arttırmak istiyorum
Gençlerimize iyi bir ortam oluşturmak istiyoruz. Sosyal aktivitelerimizi arttırarak gençlerimize daha rahat bir ortam oluşturmak gerekir. İkinci dönem yüksekokul gelecek ve bu kadar genç için bir sosyal aktivite anlamında çalışmalar yapmak gerekiyor. Bizlerde bunu kendi projelerimizle gerçekleştireceğiz.


Sinema istiyoruz
Pınarhisar’ımıza bir sinema gerekiyor. Ben bile zaman zaman sinema için Kırklareli’ne gitmem gerekiyor. Bu da her zaman mümkün olmuyor. Bu nedenle hem Pınarhisar halkına hem de gençlerimizin bir alternatif sunmak adına böyle bir sinemaya ihtiyacımız var.


Kreş gerekiyor
Çalışan hanımlara yönelik bir kreş düşünüyorum. Bu anlamda da Pınarhisar’ın bir ihtiyacı olduğuna inanıyorum.


Bir – İki Fabrika getireceğim
Bir -  iki fabrika ile ilgili söz aldım. Bu fabrikaların isimlerini şimdiden açıklamayacağım. Bu fabrikaların Pınarhisar’da kurulmaları çok kolay olacak. Bu fabrikaları Pınarhisar’a kazandırarak evdeki bayanlarımıza iş istihdamı oluşturacağız. Bayanların evlerinde bu işleri yaparak hem kendi işlerini aksatmadan ev yaşamlarını sürdürecekler, hem de evlerini yuvalarına bir katkı sağlayacaklardır.


Pınarhisar tarihinde bir ilk yaşanacak
Pınarhisar tarihinde ilk bayan adayı olarak bir ilke imza attım. İnşallah seçilerekten bir bayan devrimi gerçekleştirip Pınarhisar’ın ilk bayan başkanı olarak tarihe geçeceğiz. Bu anlamda Pınarhisar’ın tüm bayanlarına güveniyorum ve desteklerini bekliyorum. Benim olduğum her yerde onlarında olmasını istiyorum.


Bayanları yaşatma ve güzelleştirme derneğini kuracağız
Bizler bayanlar olarak bir derneğimiz yok. Bu anlamda böyle bir dernek kurarak bayanlarımızın dayanışmasını sağlayacağız.


Hisarlara ve Pınarlara önem vereceğiz
Adı üzerinde Pınarhisar’ın Pınarlarına ve Hisarlarına önem vererek ilçemizin ismini ön plana çıkaracağız. Hisarların üstünde çok değişik projelere sahibiz.


Biz sağda birlik için varız dedik
Milliyetçi Hareket Partisi ile görüşmelerimiz devamlı oldu. Sağda birliktelik için bizler elimizden gelen gayreti sarf ettik. Fakat kendilerinin Mecliste temsil edilen bir parti olduklarını, bu nedenle de benim partimden istifa edip MHP çatısı altında aday olmamı istediler. Ben böyle bir şeyi kabul edemezdim.


Pınarhisar değişimi Hatice Kaşar ile gerçekleştirecek
Ben Pınarhisar halkına güveniyorum. 2004 yılında ki gibi oylarını nereye vereceklerini çok iyi biliyorlar. En uygun kişiyi tespit edip oylarını ona göre kullanacaklardır.


Tüm aday arkadaşlara başarılar diliyorum
Bu demokratik bir yarıştır. Bu yarışın kazananları ve kaybedenleri her zaman olduğu gibi şimdide olacaktır. Fakat bizler bu güzel ilçemizde her gün gene beraber yaşayacağız. Bu nedenle bu yarışta tüm aday arkadaşlarımıza bir aday olarak başarılar dilemek istiyorum”. (mc)