Pınarhisar Belediyesi'nden "Istranca Folklorü" projesi

Kırklareli'nin Pınarhisar Belediyesi AB'den hibe desteği alan 'Istranca Folklorü -Birlikte Yaşayalım ve Öğrenelim' adlı projenin uygulamasına başladı.

Kırklareli’nin Pınarhisar Belediye Başkanlığı 2006 yılından itibaren 3. kez Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finanse ettikleri Türkiye-Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programın kapsamında proje uygulamaya ve 42.875.26 Euro hibe almaya hak kazandı.

1 Aralık 2008 tarihinde Pınarhisar Belediyesi “Istranca Folklorü - Birlikte Yaşayalım ve Öğrenelim” adlı ve TR 0602.17-02/005 No’lu projenin Pınarhisar Belediyesi’nde uygulamasını başlattı. Başlatılan proje ile ilgili olarak şunlar kaydedildi:
“Projenin süresi 9 aydır ve Ağustos 2009 tarihinde sona erecektir. Pınarhisar Belediyesi bu projeyi yine kardeş kasaba olan Tzarevo Belediyesi ile birlikte yürütecektir. “Istranca Folklorü-Birlikte Yaşayalım ve Öğrenelim” Proje kapsamında 16 Pınarhisarlı öğrencilerimiz ve 16 Bulgaristan’ın Tzarevo bölgesinden olan öğrenciler birbirini tanımaya, karşılıklı ziyaretlere katılmakla beraber folkloru ve kültürel faaliyetleri pekiştirmeyi sağlamaktadır.

* Projenin Hedefleri:

1- İki ülke arasında özellikle yerel düzeyde sınır ötesi işbirliğinin geliştirilmesi.

2- Sınır bölgesinin folklör zenginliği iki bölgede ki gençlere tanıtılması ve değer vermeleri için öğretilmesi.

3- Sınır ötesi yerel işbirliğinin güçlendirilmesi.

4- Proje kapsamında ve proje sona erdiğinde de işbirliğin sürdürebileceğini garanti etmek için Türk – Bulgar Kültür ve Eğitim Merkezi kurulması.

5- Sınır Bölgesindeki yerel ve bölgesel teşkilatlar arasında sınır ötesi ortak proje uygulama yapılarını oluşturulmasının hızlandırılması ve desteklenmesi.” (s)