Pınarhisar'da festival coşkusu

Pınarhisar'da festival coşkusu

Pınarhisar Belediyesi'nin 100. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Pınarhisar Belediyesi 100. Kuruluş Yıldönümü Festivali coşkulu başladı. 23 Ekim Cuma günü Kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler saat 14.00'da Açılış ve Istiklal Marşı'nın okunması kortej tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve açılış konuşmaları ile start almış oldu.

Yoğun bir kalabalık eşliğinde gerçekleştirilen açılış programı ve kortej yürüyüşüne Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Kıyıköy Belediye Başkanı Ismail Gök, Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz, Kaynarca Belediye Başkanı Seyit Uçan, Pınarhisar Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ibrahim Çobanoğlu'nun yanı sıra Pınarhisar Belediye ve Il Genel Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kortej yürüyüşü öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz festivale katılan tüm davetlilere teşekkürlerini sunarak "Pınarhisar Belediyesi'nin Kuruluşu'nun 100. yıl etkinliklerinde bulunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

1. Murat zamanında Pınarhisar fethedilmiştir. 1912, 1. Balkan Savaşı yılında Bulgar hâkimiyetine geçmiştir. 1913 yılında Türk Ordusu Pınarhisar'ı geri almıştır. 1920 yılında Yunan işgaline uğramıştır. 8 Kasım 1922 yılında ise düşman işgalinden kurtulmuştur. Belediyemiz 1909 yılında kurulmuştur. Bugün burada belediyemizin kuruluşunun 100. yılını coşkuyla kutluyoruz. Pınarhisar için elimizden geleni yapacağız.

Bundan önce Pınarhisar'da görev yapmış ve rahmetli olmuş başkanlarımızın ruhları şad olsun. Belediyemizin 100. yıl kutlamalarında bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. " dedi.

Mustafa Cingöz'ün konuşmasının ardından program halk oyunları ekibinin gösterileri ve devamında kortej halinde festival alanına yürüyüş ve standların gezilmesi ile devam etti.

Standtların gezilmesinin ardından ise davetlilere Pınarhisar Belediyesi havuzu etrafında yiyecek ve içecek ikramı yapıldı. Yapılan ikram sonrasında tiyatro, animasyon ekibi gösterileri ile devam eden birinci gün gündüz programının gecesinde ise grup koridor ve Grup Laçin muhteşem bir konser ile Pınarhisar halkını doyasıya eğlendirdi.