Pınarhisar'da şiir ve türkü dolu bir gece

Pınarhisar'da şiir ve türkü dolu bir gece

15 Mayıs Cuma günü Pınarhisar Belediyesi ile Kırklareli Şair-Yazar ve Sanatçılar Derneği ortaklaşa bir kitap tanıtım, şiir ve türkü gecesi düzenlediler. Ayrıca bu güzel etkinlikte, dernek üyesi İzzet Dülger’in “Düşmeyen Kale; Umut” isimli kitabı da tanıtıldı. Pınarhisar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen bu şiir dolu gece 20.30-24.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Mustafa Ermiş Başkanlığı’ndaki derneğin toplam 12 üyesi bu güzel etkinliğe iştirak ettiler.

İl Genel Meclis Üyesi Aydın Karakoç, İlçelerden gelen Belediye Başkanları, daire amirleri de geceye katılım gösterdiler. Programa katılamayan Kırklareli Milletvekilleri Ahmet Gökhan Sarıçam ve Turgut Dibek de, mesaj göndererek, özürlerini ilettiler.

Saygı duruşu ve hemen akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından, Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cinöz, etkinliğin açılış konuşmasını yaptı.

Cinöz’ün ardından kürsüye, Kırklareli Şair-Yazar ve Sanatçılar Derneği Başkanı Mustafa Ermiş davet edildi. Ermiş konuşmasında; “Teknolojik üstünlüğü olan ülkeler diğer ülkelerin kültürlerini de tesir altına almaktadırlar. Ancak kendi dilimizce yazılan, kültürümüzü aynen yansıtan kitap, dergi ve belgeler yarınların en önemli ışığıdır” diyerek kitap ve derginin önemine değindi. Ermiş dernek olarak tek amaçlarının doğru düşünmek olduğunu da vurguladı.

Ermiş, etkinlikte İzzet Dülger’in “Düşmeyen Kale; Umut” isimli kitabını da değerlendiren bir konuşma gerçekleştirdi. Mustafa Ermiş kitap ile ilgili olarak; “Şair kitabında okuyucuyu düşünmeye, doğruyu görmeye davet ediyor.

 Şairin bu kitabının okunacağına inanıyorum” dedi.  Pınarhisar’daki şiir ve türkü dolu gece Yazar Muammer Mırsal’ın, “Şair ve Şiir” konulu konuşması ile devam etti. Daha sonra ilçedeki çeşitli okullardan 11 öğrenci kendi yazdıkları şiirleri okudular. Böylece şiir ve türkü resitali de başlamış oldu. Leyla Inan, Sevgi Akıllı, Hüseyin Alçeler ve daha birçok şair en güzel şiirlerini bu etkinlikte paylaştılar. Etkinliğin sonundan Şair-Yazar-Halk Ozanı Mustafa Ermiş, “Iğnenin Yıldızı” isimli kitabını çocuklara hediye etti.