Pınarhisar'da Umreci patlaması

Kırklareli'nden Umreye ilk turda 272 kişi gidecek

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile bu yıl ilk turda Umre’ye gidecek olan 272 kişinin 79 kişisi Pınarhisar’dan. Geçtiğimiz senelere oranla bu yıl Pınarhisar’da Umreye gideceklerin sayısında patlama yaşandığı ifade edildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organizasyonu düzenlenen Umre Programları’nın ilk turu için müracaatlar 12 Şubat 2009tarihinde sona erdi. Yapılan müracaatlar sonucunda Hotel Tip, Ekonomik Tip ve Normal Tip ile ilk turda Kırklareli’nden toplam 272 kişi Umre’ye gidecek. 15 Günlük Hotel Tip’te Pınarhisar’dan 79 kişi, 26 günlük Ekonomik Tip’te; Kırklareli’nden 4 kişi, Lüleburgaz’dan 4 kişi, 20 günlük Normal Tip’te; Kırklareli’nden 60 kişi, Lüleburgaz’dan 86 kişi, Babaeski’den 32 kişi, Pınarhisar’dan 10 kişi, Vize’den 4 kişi müracaatta bulundu.
* Pınarhisar’da Umre’ye gidenlerin sayısında büyük artış
Hotel Tip ile İlk turda Umre’ye gidecek 79 kişinin tamamı Pınarhisar’dan. Yetkililer geçtiğimiz yıl Pınarhisar’dan Umre’ye gitmek için müracaat olmadığını bu yıl gidecek olan 79 kişi ile başvuru patlaması yaşandığını dile getirdiler. Umre’ye giderek kutsal mekanlara yapılacak olan gezilerde Zekeriya Taşdemir ile Ahmet Yıldızdal’ın Umrecilere din görevlisi olarak rehberlik edeceği bildirildi.
* Bu yıl Umrecilerde artış bekleniyor
Umre’ye gitmek için 12 Şubat 2009 tarihinde sona eren ilk tur müracaatlarında toplam 272 kişinin başvurmuş olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten yetkililer geçen yıl ilk tur ile 258 kişinin Umre’ye gittiğini belirtti. Geçen yıl içerisinde Umre’ye giden sayısının toplam 424 kişi olduğunu belirten yetkililer bu şekilde müracaatların devam etmesi halinde Kırklareli’nden bu yıl içerisinde Umre’ye gidecek sayısında ciddi bir artış beklendiği ifade edildi. İlk tura başvuranlar 05-10 Mart 2009 tarihleri arasında hareket edecekler. Kırklareli merkez ilçeden Normal Tip ile gidecek olan 60 kişilik gruba Hızırbey Camii İmamı Ali Kutlugün din görevlisi olarak rehberlik edecek.
* Koruyucu Aşılar Sağlık Ocakları’nda yapılacak
Kutsal mekanları ziyaret etmek amacıyla Umre’ye gidecek olanlara Koruyucu aşıları Sağlık Ocakları tarafından yapılacak. Bu kapsamda Kırklareli merkez ilçede 18 Şubat 2009 Çarşamba günü, Pınarhisar ilçemizde 19 Şubat 2009 Perşembe günü ve Lüleburgaz ilçemizde 23 Şubat 2009 Pazartesi günü aşılar yapılacak. (s)