Pınarhisar duble yol çalışmaları Kırklareli girişinde de devam ediyor

Pınarhisar duble yol çalışmaları Kırklareli girişinde de devam ediyor

Pınarhisar yolunda, Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar yapılmakta olan duble yol çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

25 Nisan 2008 tarihinde temeli atılarak çalışmaları başlatılan duble yol, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi ve il merkezi arasında 2x2 şeritli ve yaklaşık 11,5 km olarak planlandı. Dereköy sınır kapısından başlayarak, Pınarhisar yolu üzerinde Kızılcıkdere Köyü’nü geçtikten sonra yer alan Kırklareli OSB’ne kadar yapılmakta olan duble yol çalışmaları geçtiğimiz günlerde Kırklareli’nin girişine (diğer bir haliyle Kırklareli’nden Pınarhisar yoluna çıkışta)kadar yaklaştı.

Çok az bir kısmının tamamlama çalışmaları yapılan duble yol, ekipler tarafından yoğun bir şekilde yaz sıcağına rağmen devam ediyor.

Başbakanlığın acil eylem planı çerçevesinde 81 il içerisinde yapımına başlanılan ilk yer olma özelliğine sahip olan bu yol, bittikten sonra, Organize Sanayi Bölgesi ve şehir merkezi arasındaki trafik kalabalığını rahatlatacak. Duble yolun bitiminden sonra, sınır kapısının hizmete açılmasında rolünün çok büyük olacağı da söylenenler arasında. Tır trafiği kapsamındaki bu yol çalışmalarının şehir merkezinin girişine doğru yaklaşmış olması da vatandaşları hem memnun etti, hem de çalışmaların ne kadar hızla sürdüğünün bir göstergesi oldu.