Pınarhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı "Ibrahim Çobanoğlu ile yola devam" dedi

Pınarhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı 'Ibrahim Çobanoğlu ile yola devam' dedi

Tüm Trakya’nın yakından tanıdığı bir isim olan ve halen Pınarhisar Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı görevini de sürdüren Ibrahim Çobanoğlu, 17 Ocak tarihinde yapılan bir Olağan Genel Kurul ile iki dönemdir başkanlık yaptığı Pınarhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’na tekrar seçildi. Saat 12:00’da belediyenin düğün salonunda gerçekleşen genel kurula; Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, Lokantacılar Odası Başkanı Cengiz Kurtişoğlu, Bakkal ve Perakendeciler Odası Başkanı Mustafa Yanaş, Kahveciler Odası Başkanı Şaban Doğan, Pınarhisar Şoförler Odası Başkanı Ahmet Önbinek, Vize Esnaf Odası Başkanı Halil Doğan, Vize Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Açıkgöz, Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Vural, Pınarhisar 2 nolu Taşıyıcılar Kooferatifi Başkanı Vehbi Aşut, CHP Pınarhisar Ilçe Başkanı Volkan Ertan, oda üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve Istiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Kurulu’nun seçimi yapıldı. Buna göre Divan Başkanlığı’na; Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, Başkan yardımcılığına Vize Şoförler Odası Başkanı Osman Açıkgöz, katip üyeliklere de Rıdvan Başaran ve Kadir Erdoğan seçildi.

Gündemin devamında bir konuşma yapan Pınarhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Ali Çıraya, uzun yıllar odada görev yaptığını belirterek, hizmetlerinden dolayı başkan Çobanoğlu’na teşekkür etti. Çıraya, konuşmasının sonunda Ali Fuat Şeker ile birlikte Çobanoğlu’na bir plaket takdim etti.

Daha sonra konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Ibrahim Çobanoğlu oda üyelerine, yönetim kurulu arkadaşları ile birlikte bugüne kadar yaptıkları faaliyetleri ve bundan sonraki süreçte gerçekleştirecekleri hizmetleri anlattı. Esnaf arkadaşlarının herşeyin en iyisi ve en güzeline layık olduğunu kaydeden Çobanoğlu, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, ekonomik bir darboğaz yaşanmaktadır. Bu olumsuzluktan en fazla etkilenen kuşkusuz ticaretin belkemiği esnaflarımızdır. Ben tüm esnaf arkadaşlarımın ekonomik sıkıntılarını Esnaf Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Halkbank’tan çözmelerini tavsiye ederim” diye konuştu.

Aynı zamanda Trakya ve Marmara Bölgesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Bölge Birlik Başkan Yardımcısı olan Çobanoğlu, kooperatif kredilerinin kesintilerinin % 75’ten %65’e düştüğünün, faizlerin de % 0,8’den % 06,5’e gerilediğinin müjdesini verdi.

Gündemde sıra başkanlık seçimine geldi.

Tek listeden aday olan Ibrahim Çobanoğlu, seçim sonucunda üçüncü kez oda başkanlığı görevine getirildi. Listede 4 yıllığına seçilen diğer isimler de şöyle:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

Yılmaz Denktaş, Ahmet Niş, Bülent Körükçü, Sami Yapıcıoğlu, Seçkin Çevikdal, Kadir Erdoğan

Denetim Kurulu Asil Üyeleri

Muzaffer Karakulak, Niyazi Sezen, Nazmi Bayramoğlu

Gündemin sonunda genel kurulun divan başkanlığını da yapan Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fuat Şeker’de, başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Ibrahim Çobanoğlu’nu ve yönetim kurulunu kutlayarak başarılarının devamını diledi.