Pınarhisar'ın Umre ilgisi artıyor

Kırklareli İl Müftülüğü'nden yapılan açıklamada Diyanet İşleri organizasyonu ile 2009 yılında Pınarhisar'dan Umre'ye gideceklerin sayısında artış olduğunu kaydedildi.

Kırklareli İl Müftülüğü Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2009 yılı içerisinde yapılacak olan Umre Ziyaretleri için başvuruların 26 Ocak Pazartesi günü başladığını belirtildi. Kırklareli’nden ilk Umre Kafilesi’nin 6 Mart Cuma günü yola çıkacağı belirtilen açıklamada Pınarhisar ilçesinden geçtiğimiz yıllara oranla Umre’ye gitmek için başvurularda tam anlamı ile bir patlama yaşandığı kaydedildi.
26 Ocak tarihinde başlayan ve 12 Şubat tarihinde sona erecek olan Otel-2 Tip 2 Haftalık Umre Programı için Pınarhisar ilçesinden bugüne kadar 79 kişinin müracaatta bulunduğu ifade edildi. Bu başvuruların sayısının başvuru tarihi bitişine kadar artabileceği belirtilen açıklamada Umre ile ilgili olarak şunlar kaydedildi:
“Umre; Hac'dan farklı olarak daha geniş bir zaman diliminde yapılan bir ibadettir. Suudi Ara¬bistan Krallığı Hac Bakanlığı'nca her yıl Hac mevsiminden bir müddet sonra Umre takvimi ilan edilmektedir. Genel olarak anılan ülke dışından Umre yapmak isteyenlere ancak belirle¬nen tarihler içinde vize verilmektedir. Diğer İslam ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de kontenjan darlığı nedeniyle ikinci kez Hacca gidilemediğinden, Umre talebi, her geçen yıl artmaktadır. Dolayı¬sıyla maddi ve manevi hayatını gözden geçirmek açısından, imkanı olanların Umre'yi tercih etmele¬ri önemli bir fırsattır.
Bu manevi iklimi yaşamak ve mukaddes mekânları ziyaret etmek amacıyla Umre ziyaretine ayrılan zaman dilimi çok iyi değerlendirilmelidir. Bu nedenle daha işin başında iken niyetimizi ve kalbimizi sadece Umre ibadetine yoğunlaştırmalıyız. Bu görevin ilk merhalesi, ihram ve tel-biyedir. Zira ihrama girmek, insan için bir kıyafet değiştirmekten çok; niyet ve irade ile Allah'a yönelmektir. Kibirden, gururdan, bencillikten kurtularak, takvaya ulaşmaktır. Bu bağlamda ihrama giren kişi; telbiye, tekbir, tehlil, selam ve dua ile yoluna devam eder. Benliğini aşar ve iradesini güçlendirir. Bu duygu ve düşünceler ışığında Umre'ye gidecek vatandaşlarımızın ibadet ve dualarının kabu¬lünü Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz.
Bu kapsamda Kırklareli’nden bu yıl içinde Umre’ye gitmek isteyenlerin başvuruları 26 Ocak 2009 Pazartesi günü başladı. Başkanlığımız tarafından 7 günden 26 güne kadar Umre Ziyaret Programı gerçekleştiriliyor. Fiyatlarda her şey dahil olmak üzere kişi başına 695 Euro ile bin 300 Euro arasında değişiyor. 06 Mart’ta gidecek olan ilk Umre Kafilesinde 100’ün üzerinde katılım olacağını umuyoruz.
Diyanet İşleri Başkanlığı; Hac ve Umre ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımıza yurt içinde ve yurt dışında çok kapsamlı bir hizmet vermektedir. Allah'ın misafirleri ve davet¬lileri olarak kabul edilen insanlarımıza, Kur'an ve Sünnet ışığında, bid'at ve hurafelerden uzak, doğru bilgi ekseninde yardımcı olmak ve rehberlik etmek büyük önem arz etmektedir. Bu itibarla Başkanlığımız, Hac tarihinde ve kültüründe bir teamül haline gelen "Hacıya hizmet bizim için bir şereftir" sözüne ilave olarak, bu yolculukta yapılması gereken her şeyi, bir "emanet ve sorumluluk" anlayışı içinde yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu mak¬satla, Hac ibadetinde olduğu gibi, umre ibadetinde de vatandaşları¬mıza hizmet etmek üzere; tecrübe¬li, vaaz ve irşat konularında başarılı hocalarımız görevlendirilmektedir.” (s)