Pınarhisar'ın yeni Kaymakamı, tiyatro aşığı

Pınarhisar'ın yeni Kaymakamı, tiyatro aşığı

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı kararname gereğince, Pınarhisar’a atanan Kaymakam Mevlüt Özmen’in önemli bir tiyatro geçmişi bulunuyor.

Özmen, 1977 yılında Tokat'ın Reşadiye ilçesinde doğdu. 1995 yılında Gaziosmanpaşa Plevne Lisesini bitirip ertesi yıl Istanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne kaydoldu.

 2000 yılında okumakta olduğu "Tiyatro Oyunculuğu Bölümü'nü başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Aynı yıl Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 2002 yılında girmiş olduğu Kaymakamlık sınavını kazanarak 2003 Şubat ayında Tokat Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kırklareli'nin Pınarhisar ve Kofçaz ilçeleri ile Tokat'ın Pazar ilçesinde Kaymakam vekilliği yaptı. 2006 yılında Amasya ili Göynücek Ilçesi Kaymakamlığına atanan Özmen, buradaki görevine 2007 yılına kadar devam etti. 2007 yılı atama döneminde Artvin ili Yusufeli ilçesi kaymakamlığına atanan Mevlüt Özmen, evli ve iyi derecede Ingilizce biliyor.

Kaymakam Özmen’in sadece tiyatro değil, gazetecilik ve muhabirlik geçmişi de bulunuyor. Yusufeli Kaymakamı Mevlüt Özmen, kısa bir süre sonra Pınarhisar’daki görevine başlayacak.

Bilindiği gibi eski Pınarhisar Kaymakam Vekili Atif Çiçekli, bir süre önce Içişleri Bakanlığı’nca açılmış bulunan Yabancı Dil Kursuna katılmak üzere Ilçemizdeki görevinden ayrılmış, yerine Kırklareli Vali Yardımcısı M.Zeki Koçberber vekalet etmişti.