Pınarhisar Kaymakamlığı'ndan Tenis Kursu

Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesi Kaymakamı Mevlüt Özmen' in öncülüğünde düzenlenen 6 yaş ve üzeri herkesin katılabileceği Kort Tenisi Kursu'nun ilk dersi yapıldı. Dersler 2 ay süreyle Pınarhisar Kapalı Spor Salonu'nda 13.00 ve 17.00 saatleri arasında yapılacak.


HABER MERKEZİ
Başta gençlerin ve çocukların yaz tatilini değerlendirmeleri bu şekilde spor kültür ve yaşam disiplinini edinebilmeleri ve de ilerde profesyonel sporcuların yetişmesi amacıyla açılan kursun ilk dersinde Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen’de hazır bulundu. Çocuklarla sohbet eden ve Tenis Sporu’nun ne denli bir keyif olduğundan ve faydalarından İlçe Kaymakamı Özmen dersin ilk vuruşlarını da Kurs Hocası Selim Vatansever ile birlikte yaptı.
Tenis Antrenörlüğü ve Öğretmenliği yapan Selim Vatansever de çağımızda sporun önemi, hangi yaşlarda başlanması gerektiği ve sporcu olmak için yapılması gereken çalışmaları anlattı. Kursa katılan öğrencilerin hepsinin tenise yatkın, istekli ve azimli olduklarını ancak 13 yaş üzeri öğrenciler için bu sporda profesyonelleşmenin geç olduğunu  belirtti. Selim Vatansever ailelerin çocuklarını daha erken yaşlarda sporla tanıştırmaları gerektiğinin altını çizdi.
Pınarhisar Kaymakamlığı tüm spora meraklı ve kort tenisiyle tanışmak isteyen öğrencileri Pınarhisar Kapalı Spor Salonu’na davet ediyor. (s)