Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu Öğrenciler'nin Bulgaristan gezisi

Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu Öğrenciler'nin Bulgaristan gezisi

Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otelcilik programı öğrencileri, Avrupa Birliği Türkiye-Bulgaristan Sınır Ötesi Işbirliği programı, ‘Sınır Ötesi Kano Şenlikleri’ Projesi kapsamında Bulgarista’nın Tsarevo kentinde düzenlenen geziye katıldılar. 12 Nisan-20 Nisan 2009 tarihleri arasında yapılan geziye Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent GÜNAYDIN, Öğr. Gör. Elçin GÜNGÖR ve 9 öğrenciden oluşan grup katıldı.

Yapılan gezi programında ilk olarak Tsarevo ve çevresinde yer alan diğer kentler olan Sozopol, Ahtopol, Burgaz ve Rezovo’yu gezdiler.

Bu kentleri gezen öğrenciler gittikleri her kentte çevreyi tanıyarak incelemeler yaptılar. Sekiz günlük bu faaliyetin en süpriz günü ise Türkiye – Bulgaristan sınırını çizen Rezve deresinin Bulgaristan tarafında yer alan Rezovo köyünde geçti.

Öğrenciler köyün hemen yanındaki Türkiye topraklarında bulunan Beğendik köyünü görünce çok heycanladılar. Dinlenme alanları olarak seçilen Tsarevo’da konaklayan öğrencilerin burada bulunan otelin yönetici ve çalışanları tarafından sıcak karşılanmaları öğrencileri çok memnun etti.

Öğrenciler konakladıkları otelin mutfağında Türk yemekleri hazırlanması konusunda Bulgar aşçılarla çalışmalar gerçekleştirdiler.

Hazırlanan yemeklerin servis edilmesinde restaurant’ın servis elemanlarıyla da birlikte çalışan öğrencilerin iletişim yeteneklerini çok gelişmiş bulan otel sahipleri, yaz sezonunda öğrencilere otelde çalışma teklifinde bulundular. Öğrenciler Haziran ayında projenin ikinci etabında için tekrar Tsarevo’ ya gidecekler ve orada ki Kano etkinliklerine katılacaklar.

Dönüşlerinde ise Evciler göletinde yapılacak olan kano etkinliklerinde bulunacaklar.