Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Proje Kapsamında Bulgaristan'a gitti

Avrupa Birliği Türkiye-Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği programı Ortak küçük Projeler Fonu Tarafından desteklenen, Pınarhisar Kaymakamlığının yürütücülüğünde Bulgaristan-Tsarevo Belediyesinin partnerliği ile yürütülen 'Sınır Ötesi Kano Şenlikleri' Projesi (Canoening Festival Project) Kapsamında 12-20 Nisan 2009 tarihleri arasında Pınarhisar Meslek Yüksekokulu öğrencileri Serhat Çakal, Işıl Kulakçı, Eray Paslı, Sevcan Bozkurt, Birgül Karayanık, Sevda Çördük, Orhun Özbay, Yiğit Sezgin, Ahmet Yılmaz, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent Günaydın ve Öğr. Gör. Elçin Güngör ile birlikte Bulgaristan Tsarevo' da sekiz günlük geziye katıldılar.

Avrupa Birliği Türkiye-Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği programı Ortak küçük Projeler Fonu Tarafından desteklenen, Pınarhisar Kaymakamlığının yürütücülüğünde Bulgaristan-Tsarevo Belediyesinin partnerliği ile yürütülen “Sınır Ötesi Kano Şenlikleri” Projesi (Canoening Festival Project) Kapsamında 12-20 Nisan 2009 tarihleri arasında Pınarhisar Meslek Yüksekokulu öğrencileri Serhat Çakal, Işıl Kulakçı, Eray Paslı, Sevcan Bozkurt, Birgül Karayanık, Sevda Çördük, Orhun Özbay, Yiğit Sezgin, Ahmet Yılmaz, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent Günaydın ve Öğr. Gör. Elçin Güngör ile birlikte Bulgaristan Tsarevo’ da sekiz günlük geziye katıldılar.
Program gereği Yüksekokul öğrencileri Tsarevo ve çevresinde yer alan diğer kentler Sozopol, Ahtopol, Burgaz ve Rezovo’da çevreyi tanımak amacıyla incelemelerde bulundular. Sekiz günlük faaliyetin en sürpriz günü Türkiye-Bulgaristan sınırını çizen Rezve Deresi’nin Bulgaristan tarafında yer alan Rezovo Köyü’nde geçti. Köyün hemen yanı başından geçen derenin diğer yanında yer alan Türkiye topraklarında ki Beğendik Köyü’nü görmek ekipteki öğrencileri heyecanlandırdı. Dinlenme anlarında Tsarevo’da konaklanan otelin yönetici ve çalışanlarının sempatisiyle karşılaşan Turizm ve Otelcilik Programı öğrencileri otel mutfağında Türk  yemekleri hazırlanması konusunda Bulgar aşçılarla çalıştılar. Zaman zaman hazırlanan yemeklerin servis edilmesinde Restaurant’ın servis elemanlarıyla da birlikte çalışan öğrencilerin iletişim yeteneklerini çok gelişmiş bulan otel sahipleri yaz sezonunda otelde çalışma teklifinde bulundular. 20 Nisan 2009 Pazartesi günü Bulgar arkadaşlarıyla aynı otobüsle Pınarhisar’a dönen öğrenciler arkadaşlarını konuk edecek ve Haziran ayında projenin ikinci etabında tekrar Tsarevo’ ya giderek Kano etkinliklerine katılacaklar ve Dönüşlerinde Evciler Göleti’nde de Kano Etkinlikleri’nde bulunacaklar. (s)