Pınarhisar MYO'dan "Turizm'de Kariyer Günleri" semineri

Pınarhisar MYO'dan 'Turizm'de Kariyer Günleri' semineri

Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, yarın saat 14.30’da Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Binasındaki toplantı Salonu’nda “Turizm'de Kariyer Günleri” adı altında bir seminer düzenleyecek. Seminere konuşmacı olarak; Beykent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Hazır Yemek ve Aşçılık Program Başkanı Esat Özata ve Beykent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Atilla Hazar. “Türk Aşçı Milli Takımı", "Tüm Aşçılar Federasyonu" ve "Mutfak Profesyonelleri Derneği" üyesi olan Özata Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm ve Meslek Lisesi mutfak bölümünden mezun olup halen; Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Işletme Anabilim Dalı Işletme Programında Yüksek Lisansına devam etmektedir.  Esat Özata katıldığı Yurtiçi ve yurtdışı uluslar arası yemek yarışmalarında, 8 Altın, 8 Gümüş, 6 Bronz ve 4 Merit madalya ile toplam 26 madalyaya sahip olup, uluslar arası düzeyde bir aşçıdır. Birçok Ulusal TV kanalında yemek programları ve reklam kuşaklarında yer alan Özata'nın en bilinen TV programı Pınar Altuğ ile “Pınar'ın Mutfağı”dır.

Pınarhisar Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği "Turizm'de Kariyer Günleri" seminerine konuşmacı olarak katılacak bir diğer isim Beykent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Atilla Hazar aynı zamanda Beykent Üniversitesi MYO Turizm ve Seyahat Işletmeciliği Program Başkanlığını da yürütmektedir. Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulu Büro yönetimi Mezunu olan Hazar, Yüksek Lisansı’nı Ankara Iktisadi Ticari Ilimler Akademisi Işl. Yön. Enstitüsü, Doktora Tezini de Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladıktan sonra 1991 yılında Yrd. Doç. Dr. unvanını almıştır. Yrd. Doç. Dr. Atilla Hazar’ın birçok ulusal ve uluslararası Hakemli dergide makaleleri yayınlanmıştır.

Esat Özata ve Yrd. Doç. Dr. Atilla Hazar'ın katılımıyla gerçekleşecek olan "Turizm'de Kariyer Günleri" seminerinin diğer konukları, Sait Halim Paşa Yalısı Mutfak Şefi Oktay Özgün ile Hilton Park'Sa Alacarte Mutfak Şef Yardımcısı Mehmet Usta aynı zamanda Türk Aşçı Milli Takım Üyesi olarak kariyerlerine devam etmektedirler.