Plastik sandalyelerle park yapılmasının engellenmesi ne kadar doğru?

Plastik sandalyelerle park yapılmasının engellenmesi ne kadar doğru?

Kırklareli’nde bitip tükenmek bilmeyen trafik sorununun en sıkıntı yaratan tarafı, otopark ve araçları park edecek yer bulamamak. Bu sıkıntıya yönelik olarak bir takım çözümler üretilmiş olsa da, yinede kalıcı rahatlıklar sağlanamıyor. Çünkü herkes çözümü kendi lehine uygun olarak üretmeye çalışıyor. Araç sayısı fazla olup, yeterli otopark olmaması, araçlarına park yeri arayan sürücüleri zor durumda bırakıyor.

Bundan daha da önemlisi araçlarını geçici olarak park edip, işlerini bitirdikten sonra gitmek isteyen sürücüler de esnafın engelleriyle karşı karşıya kalıyor.

Hapishane Sokak’ta yer alan bir mobilya dükkanı, kendine has bir yöntemle mağazasının önünü park yapılamaz hale getirmiş. Dükkan önüne koyduğu plastik sandalyelerle sürücülerin kısa sürede olsa park yapmalarını engelleyen mağaza sahibi, vatandaşların tepkili yorumlarına neden oldu.

Özellikle adliyede işleri olduğu zaman park yeri sıkıntısını daha çok yaşayan sürücüler, plastik sandalyeler nedeniyle durumalaının daha da zorlaştığını ve mağaza sahibinin bu yaptığının tamamen kendi keyfiyle alakalı olduğunu dile getirdiler.

Vatandaşlar; “Kendi dükkanının önü olsa bile, belediyenin kaldırımını ve belediyenin yolunda da hak sahibi olduğu anlamına gelmez.

Bu uygulamayla vatandaşların hakkını elinden alıyor. Ayrıca plastik sandalyeyle parkın engellenmesi kanuni değildir.” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Konu belediye ve trafik yetkililerini ilgilendirdiğinden dolayı Kırklarelililer bu tür eylemlerin yaplımasının önlenmesi gerektiğini savundular.