Play- Off'ların namağlubu KBESK, 2. Lig Şampiyonu oldu

Play- Off'ların namağlubu KBESK, 2. Lig Şampiyonu oldu

22 Mayıs Cuma akşamı Play- Off’lara katılmak üzere ilimizden hareket eden Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı (KBESK), Play- Off’larda oynadığı 6 maçı da kazanarak, Bedensel Engelliler Basketbol 2. Ligi şampiyonu oldular. Adana’da yapılan Play- Off’lar boyunca 11 gün orada kalan ekibimiz, oynadığı en zorlu maçları alnının akıyla alarak Kırklareli’ne çifte sevinç ile döndü. Hem 1. lige çıkan, hem de 2. lig şampiyonu olan ekibimiz, önümüzdeki yıl Türkiye Bedensel Engelliler Basketbol 1. Ligi’nde mücadele edecek.

Davut Çalışkan, Metin Eker, Taner Belen, Zeki Ada, M. Barış Tunca, Mehmet Aydaş, Servan Erdoğan, Önder Barutçu, Osman Kahraman, Hakan Adıgüzel, Vedat Iriç, Zeki Karateke 12’si ile sahaya çıkarken Antrenörlüğü’nü S. Savaş Akarsu üstlendi. Birbirinden zorlu rakipleri yenmeyi cesaretleri ve kendilerine inanmaları ile gerçekleştirdiklerini belirten Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Erol Gökçe;” Bilindiği gibi grup ikincisi olarak Play- Off’a katılma imkanı bulduk. Play- Off müsabakaları Adana’da yapıldı. Play- Off müsabaklarında rakiplerimizin büyüklüğü karşısında bize pek şans tanımadı. Tabi bizim de inancımız vardı. Yapılan kura çekimi ile gruplar şu şekilde oluştu. A Grubu; Trabzonspor, Kırklareli, Batman Belediye, Bornova Barış Gücü, Osmaniye Belediyespor, B Grubu ise; Konya Büyükşehir Belediyesispor, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hatay- Dörtyol Belediyespor, Osmangazi Belediyesi’nden oluştu.

“Kırklareli ve Trakya’ya 1. lig takımı hediye ettik.“

Ilk maçımızı Osmaniye Belediyesi ile oynadık. 58- 54 galip geldik. 2. maçımız Bornova Barış Gücü ile oldu. 80- 54 Bornova Barış Gücü’nü yendik. Batman Belediyesi’ni de 78- 37 gibi farklı bir skorla yendik. Son olarak da A Grubu’nda Trabzonspor’u 63- 56 mağlup ettik. Namağlup olarak grup birincisi olduk. Yarı finalde B Grubu 2.’si Konya Büyükşehir Belediyesi oynadık. Zorlu bir maçın ardından 61- 60 maçı aldık. Yine bir diğer yarı final karşıaşmasında Osmaniye Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni yendi. Yarı final sonuçlarının ardından Kırklareli’nin ve Osmaniye’nin 1. Lig’e çıkması kesinleşti. Play- Off final maçında yine ilk karşılaştığımız takım olan Osmaniye Belediyesi ile karşılaştık. Osmaniye Belediyesi’ni 65- 41 yenerek hem 1. lige çıktık hem de 2. Lig Şampiyonu olduk. Bu sonuç ile Kırklareli ve Trakya’ya 1. lig takımı hediye ettik.

Kupamızı Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Veysel Gülpınar’ın elinden aldık. Aslında genlerinden spor fışkıran Trakyalı gençler, spora gönül veren bu işi menfaat gözetmeksizin yürekten yapan idarecilere, büyük başarılar elde edilebileceğini kanıtladık. Bu işi yürekten yapanlarla spor tacirliği yapanlar belli. Gençlik ve Spor Il Müdürlüğümüz’den isteğimiz, spor tacirlerine yol vermemesidir. Ancak bu şekilde Kırklareli’den çok daha iyi başarılar çıkar.

Ayrıca bizleri kırmayıp araç kiralayan Milletvekilimiz Ahmet Gökhan Sarıçam’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Onun da katkıları ile 1. Lig’e çıkmış olduk.” dedi.