Polis Haftası kutlamaları Doğa Yürüyüşü ile başladı

Türk Polis Teşkilatı'nın 164. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 04 Nisan 2009 Cumartesi günü Doğa Yürüyüşü ve ardından da Piknik düzenlendi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırklareli’nde de kutlanmakta olan Türk Polis Teşkilatı’nın 164. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Doğa Yürüyüşü ve Piknik ile başladı.
Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Doğa Yürüyüşü’ne katılanlar 04 Nisan 2009 Cumartesi günü saat 10.00’da Kırklareli Valiliği önünde toplandılar. Burada katılımcılara Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından üzerinde “Kırklareli Emniyette” yazılı şapka, Atkı ve Şemsiye dağıtımı gerçekleştirildi.
Daha sonra Vilayet Meydanı’nda toplanan katılımcılar Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araçlarla Kırklareli Barajı yolu üzerinde bulunan Seyfioğlu Tabyası önüne geldiler. Araçlardakiler Doğa Yürüyüşü’nü gerçekleştirmek üzere araçlardan indiler. Burada yürüyüşe katılacaklara Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ve eşi Aylin Coş, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci ve eşi, Kırklareli Vali Yardımcıları Zeki Koçber ve eşi, Volkan Köksal ve eşi, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu ve eşleri ile Emniyet Müdür Yardımcıları, Amirler, Polis Memurları eş ve çocukları, TEMAD Üyeleri, Herkes İçin Spor Federasyonu Kırklareli İl Temsilcisi İsmail Tırpancı katıldı.
Rehberliğini Istranca Gençlik Doğa Sporları Kulübü Başkanı Taner Erşen ile Nihat Özge’nin yaptığı; Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ve eşinin de yer aldığı grup Seyfioğlu Tabyası yolunu takiben Bağlık Mevkii üzerinden Şeytandere Vadisi’ne oradan Kırklareli Barajı Seti’nin altından Devlet Su İşleri Piknik Alanı’na yürüyüş gerçekleştirdiler.
Doğa Yürüyüşünü tamamlayan Vali Coş ve beraberindekiler Devlet Su İşleri Tesisleri Piknik Alanı’nda hazırlanan kahvaltılıklar ile piknik yaptılar. Doğa Yürüyüşü’ne katılanlar karınlarını doyurduktan sonra derin sohbetlere dalarken, çocuklarda çocuk parkında top oynayıp yeşilliğin doyasıya tadını çıkardılar.
Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu yapılan etkinliklerle ilgili olarak şunları kaydetti:
“Türk Polis Teşkilatı’nın 164. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü olarak çeşitli etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklerin ilkini bugün Doğa Yürüyüşü ve ardından Piknik olarak gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliklerimizi geleneksel hale getirerek her yıl yapmayı planlıyoruz.
Etkinliklerimiz kapsamında Pazartesi günü eski İşbankası Binası’nda 09.00-17.00 saatleri arasında “Yudum Yudum Anadolu” isimli Resim Sergisi’nin açılışını yapacağız. 09 Nisan 2009 Perşembe günü saat 09.30’da Kırklareli Şehitliği’ni ziyaret edecek, aynı akşam saat 19.30’da da Kapan Camii’nde Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutacağız. 10 Nisan 2009 Cuma günü saat 09.30’da da Kırklareli Vilayet Meydanı’nda “Polis Haftası” törenini gerçekleştireceğiz. Aynı günün akşamı saat 19.00’da Polis Yazlık Tesislerin’de Kokteyl vereceğiz.” (s)