Polis'ten kaçan şüphelilere amansız takip

Edirne'de, şüphe üzerine durdurulmak istenen ancak durmayarak kaçan otomobildeki 2 kişiden 1'i polisin amansız takibi sonucunda mısır tarlasında yakalandı.


Alınan bilgiye göre, Edirne Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri, kent merkezinde şüphe üzerine 22 NE 320 plakalı otomobili durdurmak istedi. ''Dur'' ihtarına uymayan otomobil sürücüsü hızla kaçmaya çalıştı.
Otomobildeki bir kişinin elinde silah olduğunun fark edilmesi nedeniyle birkaç noktada önlem alan polis, çelik yeleklerini giyerek otomobili kovalamaya başladı. İki kontrol noktasından geçmeyi başaran şüphelileri durdurmak için polis, havaya uyarı ateşi de açtı.
Yakalanacağını anlayan otomobildeki 2 kişi, Hatipköy yakınlarında aracı terk edip karanlıktan da faydalanarak kaçtı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Kemal Şahin olay yerine gelerek aramalara bizzat katıldı. Çelik yelek giyen Şahin ve ekipteki diğer polisler, mısır tarlasında bir süre el fenerleri yardımıyla şüphelileri aradı. Kaçan 2 kişiden 1'i yakalanarak gözaltına alındı.
Polis, detaylı inceleme için otomobili çekici yardımıyla Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Zanlılara ait silah otomobilin arka koltuğunda bulundu.
Bu arada bataklık bir alana doğru kaçan diğer şüphelinin yakalanması için jandarma ve polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. aa