‘PRESTIJ MAÇI'ndan Kız Teknik Meslek Lisesi galip ayrıldı

‘PRESTIJ MAÇI'ndan Kız Teknik Meslek Lisesi galip ayrıldı

Dün ilimizde liseler arası voleybol maçlarının son gününde Kız Teknik Meslek Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi ile prestij maçına çıktı. Soner Yeler'in başhakemlik, Bilgin Şirin'in yardımcı hakemlik yaptığı maça iki takım şu kadrolar ile çıktı.

Kız Meslek Lisesi: Yeliz (k), Mine, Pelin, Hanife, Bediha, Senem

Yedekler: Öznur, Büşra, Büşra KOÇ: Elif Kaya

Sağlık Meslek Lisesi: Gizem (k), Deniz, Cansu, Nazlı, Asena, Tuğçe,

Yedekler: Melis, Gülçin KOÇ: Ilker Arslantaş

Maçın Analizi: Salona kar sebebiyle ilçemiz Lüleburgaz'dan gelemeyen 2 as oyuncusundan yoksun çıkan Sağlık Meslek Lisesi maça tutuk başladı. Ilk sayıları hanesine yazdıran Kız Meslek Lisesi ise ilk teknik molaya 8-2 önde girdi. Farkı giderek açan Kız Meslek Lisesi öğrencileri bir ara farkı 11 sayıya kadar çıkarttılar. Durum böyle olunca da ikinci teknik molaya sadece 3 sayı vererek 16-3 önde girmeyi başardılar. Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ise bu moladan sonra toparlanmaya çalışsalar da ilk seti 25-16 kaybettiler. Maçın rahat geçeceğini düşünen Elif hoca ise ikinci sete yedek ağırlıklı bir altıyla sahaya çıktı. Yedek oyuncularının vasat oyunuyla durum başa baş gidiyordu. Pozisyon hataları bu sette dikkatimizden kaçmadı. Sağlık Meslek Lisesi bu sette daha diri gözüküyordu ve ilk teknik molaya 8-4 önde girdiler. Bu moladan sonra salonun bu maçtaki yıldızı 4 numaralı Bediha ile birlikte 2 as oyuncu yeniden sahadaydı. 3 as oyuncu oyuna dahil olduktan sonra durum birden değişti ve durum birden berabere oldu. Bu beraberlikten sonra oyun böyle devam etse de son anlarda aldığı müthiş sayılarla 25-22'lik skorla seti alan Sağlık Meslek Lisesi oldu.

3. sete geldiğimizde ise oyuna pozisyon alma hatasıyla başlayan Kız Meslek Lisesi sayı ikramlardan vazgeçmiyordu. Sağlık Meslek Lisesi de aynı ikramları yapınca ikinci teknik molanın sonlarına kadar fark en fazla 2 sayı açıldı. Bu dakikalarda, Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri hata yapan Kız Meslek Lisesi kızlarını affetmeyerek setin ikinci teknik molasına 16-12 önde girdiler. Kız Meslek Lisesi, Bediha'nın hızlı oyunuyla oyunu beraberliğe skoru eşitlemeyi başardı. Moralman çöken Sağlık Lisesi dirense de seti 25-23'lik skor ile rakibine verdi. 4. setin başında ise iyi oynayan bir Kız Meslek Lisesi vardı. Ilk 4 sayıyı kazanan Kız Meslek Lisesi öğrencileri, seti sürekli önde götürdü. Ilk teknik molayı 8-5, ikinci teknik molayı 16-8 kazanan Kız Meslek öğrencileri, dördüncü seti 12 sayı farkla 25-13 kazanarak prestij maçını kazanmayı başardı.