"Problemsiz ve verimli bir yıl geçireceğiz"

* Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Resul Yeşilyurt; 'Yeni eğitim öğretim yılının sıkıntısız bir şekilde geçmesi için çok güzel çalışmalar yaptık' dedi.



HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Resul Yeşilyurt 20 Eylül 2010 tarihinde başlayacak olan 2010-2011 Eğitim Öğretim yılının problemsiz ve verimli bir biçimde geçmesi için bir dizi çalışmalar yapıldığını belirterek şunları kaydetti:
* “Problemsiz olarak yeni eğitim yılına gireceğiz”
“2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı itibari ile İl Mili Eğitim Müdürlüğümüzce eğitim ve öğretimi 54 bin öğrenci ve 250 öğretmen ile sıkıntısız, problemsiz ve verimli bir şekilde devam ettirebilmemiz için Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları itibari ile idareci arkadaşlarımız ile birlikte çok güzel çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların başında 36 tane okulumuzun tadilat ve tamiratını gerçekleştirdik. Bir kısmı bitti, bir kısmı da okulların açılmasına kadar bitecek.
* “Öğretmen görevlendirmelerine devam ediyoruz”
Öğretmen ihtiyacı olan yerlere öğretmen görevlendirmesi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Rotasyona tabi öğretmenlerin rotasyonlarını gerçekleştirdik. Bu bağlamda 51 Okul Müdürü’nün görev yerleri değiştirildi. Okul öncesi öğrencilerin artışı doğrultusunda önlemler aldık, almaya da devam ediyoruz. Taşımalı kapsamdaki öğrencilerin taşıma işi ve yemek ihalelerini yaptık. Taşıma kapsamında 141 okuldaki 3089 öğrenci 159 araç ile 38 tane taşıma merkezine taşınıyor. Yine taşımalı kapsamda yemek yiyen öğrenci sayısı da 3089 dur.
* “Öğrencilerimiz kitapları sıralarının üzerinde olacak”
Ücretsiz ders kitapları ile ilgili çalışmalara başladık. Öğrenciler okullarına gittiklerinde ders kitaplarını poşetlenmiş bir şekilde sıralarının üstünden alacaklar. Böyle bir fırsatı oluşturduklarından dolayı devletimize öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. Okullarımızdan kullanılmış ancak atıl durumda olan kitapların satımından elde edilen 9.367 TL’yi okullarımızın verdikleri katılım oranında Okul Aile Birlikleri’nin banka hesaplarına aktarıldı. Böylelikle okullar kendilerine bir gelir elde etmiş oldular.
Okullarımıza kayda değer bir problem yok. 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında elde ettiğimiz başarıyı daha da arttırabilmek için tüm okul müdürü ve öğretmenlerimizle yoğun bir gayret ve çalışma azmi içerisinde olacağız. Çünkü başarının yolu çalışmaktan geçiyor.” (s)