Prof. Dr. Özdemir'den "Eğitimde Yeni Eğilimler" konferansı

FEM Dershaneleri ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Eğitimde Yeni Eğilimler Konferansı.

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konferansa Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Özdemir bilgilendirme adına katıldı. Konferansta Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Müdür Yardımcıları ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri de hazır bulundu.
Konferans Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından FEM Dershanesi Kırklareli Şubesi Müdürü Hasan Çakır’ın açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Çakır; “FEM Dershanesi olarak, başarıyı değişime hızlı bir şekilde ayak uydurmakla yakalamaktayız. Bu konuda dünyadaki değişimi ve gelişimi birinci ağızdan dinlemek üzere Bakanlığımıza Bağlı Dış İlişkiler Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Özdemir’i davet ettik” dedi.
Çakır, konuşmasının ardında Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Özdemir’i konferansı vermek için davet etti. Genel Müdür Özdemir; “Öncelikle herkesin nevruzunu kutluyorum. Nevruz siyasallaştırılmadan önce bütün mahlukatın bayramı olarak, tüm tabiatın uyandığı, tüm canlıların uyandığı gün olarak algılanırdı.
Ben buraya gelmeden önce Milli Eğitim Bakanlığını temsilen Avrupa Birliği Konseyi toplantısına katıldım. Orada eğitim nasıl görülüyor, 21. YY’da eğitimi hangi eğilimler şekillendirecek, 2025’de, 2050’de eğitimin nasıl olması lazım gibi bazı gözlemlerimi sizlerle paylaşacağım. Toplantımız sonrasında hepimiz eğitimci olmaktan bir kez daha gurur duyacağız. Hem sorumluluğumuzu, hem de ne kadar kutsal bir görev yaptığımızın bir kez daha farkına varacağız” dedi.
Genel Müdür Özdemir konuşmasının ardından konferansa başladı. Konferans sonunda da Genel Müdür Prof. Dr. İbrahim Özdemir’e çiçek ve plaket takdim edildi.(ay)