Prof Dr. Özdoğan'ın müze talebi Meclis gündeminde

Prof Dr. Özdoğan'ın müze talebi Meclis gündeminde

Kırklareli Belediye Meclisi, 1 aylık tatilin ardından, Eylül ayı toplantısını gerçekleştirmek üzere, Salı günü biraraya geliyor. Belediye Meclis toplantı salonunda, saat 14.00’de başlayacak olan toplantının Başkanlığı’nı Cavit Çağlayan üstlenecek.

Yine birçok önemli konunun masaya yatıralacağı toplantıda, özellikle Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’ın talebi dikkat çekiyor. Eski Buzhane binası ve bulunduğu parselin müze olarak kullanılmak üzere tahsisi ile ilgi Prof. Dr. Özdoğan’ın talebi, Belediye Meclisi tarafından değerlendirilecek.

Işte toplantıda görüşülecek diğer gündem maddeleri;

- Kavaklı Gazi Osman Paşa Misafirhanesinin Ulusal ve Uluslararası Kırklareli Gençlik ve Izcilik Kampları ve Spor Aktiviteleri Merkezi olarak düzenlenmesi ile ilgili Kent Konseyinin talebinin görüşülmesi.

- Şehrimizde Yayla-Balkanlar Bilim-Kültür Etkinlikleri yada Bolluk-Bereket, Bağ Bozumu gibi etkinlikleri düzenlenmesi ile ilgili Kent Konseyinin talebinin görüşülmesi.

- Parkmetre cihazı konulması ile ilgili Plan Bütçe ve Çeşitli Işler Komisyonları raporunun görüşülmesi.

- Vatandaşlar tarafından Belediye Meclisine yapılan müracaatların görüşülmesi.

- Resmi Kurum ve Kuruluşlarca Belediye Meclisine yapılan müracaatların görüşülmesi.

- Belediye Imar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait konuların görüşülmesi.

- 03/07/2009 Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısından havale edilen konulara ait komisyon raporunun görüşülmesi.

- Belediye Imar ve Şehircilik Müdürlüğüne ait konular; a- Kırklareli Merkez, Hacızekeriya mahallesi, kadastro 169 adanın Balkan caddesine ve Gerdanlı Çeşme sokağa bakan yol güzergahlarının şehir imar planındaki mevcut yapılaşmalar da dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi talebi.

- Onurkan Inş. Taah. Tur. Hay. San. Tic. Ltd. Şti’nin Içkili Yer Bölgesi Krokisine dahil edilmesi talebi ile ilgili Imar ve Çeşitli Işler Komisyonları raporunun görüşülmesi.

- Coşkun ÇAKIR-Antis Kafe’nin Içkili Yer Bölgesi Krokisine dahil edilmesi talebi ile ilgili Imar ve Çeşitli Işler Komisyonları raporunun görüşülmesi.