Protez bacakla 8 yıldır şampiyonalara katılıyor

Tekirdağ'da düzenlenen Balkan Bisiklet Yol Şampiyonası'na Romanya'dan katılan ve büyük erkeklerde yarışan Carol Eduard Novak (33) 8 yıldır protez bacakla katıldığı şampiyonalarda çeşitli başarılar elde ettiğini söyledi.



Novak, yaptığı açıklamada, 15 yıl patinaj sporuyla uğraştığını, geçirdiği bir trafik kazası sonucunda ise sağ bacağının dizden aşağısını kaybettiğini belirtti.
Kazanın ardından hayata küsmediğini ve spor yapmaya devam etmek istediğini anlatan Novak, bisiklet sporuna protez bacakla başladığını bildirdi.
Sekiz yılda, 4 kez Romanya bisiklet turuna katıldığını ve derece aldığını belirten Novak, 2 kez Avrupa şampiyonu, 1 kez de dünya şampiyonu olduğunu kaydetti.
Pekin'de yapılan olimpiyatlarda ikinci olduğunu ifade eden Novak, Balkan Bisiklet Yol Şampiyonası'na da 'birincilik' hedefiyle geldiğini söyledi.
Protez bacağıyla yarışlara katılmaktan çekinmediğini ifade eden Novak, ''Kendimi 'sakat' olarak görmüyorum. Hayatı en iyi ve verimli biçimde yaşamalıyım. Dünyaya bir kez daha gelme şansım yok. Pedal çevirdikçe hayata daha sıkı tutunuyorum'' dedi. aa