Protokol karne dağıttı

Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, İlçe Emniyet Müdürü Cihat Önder ve İlçe Jandarma Yüzbaşı Halit Güler, Okulların ilk dönem kapanış gününde Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Uygulama okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencilerine karnelerini verdiler.

Okul hakkında bilgiler veren Okul Müdür Vekili Mustafa Akaner, kurumun iki bölümden oluştuğunu, alt katta öğrenme güçlüğü çeken 31 ilköğretim çağındaki öğrenciye eğitim ve öğretim hizmeti verildiğini belirtti. Üst katta ise İş Eğitim Merkezi’nde ilköğretim çağını bitirmiş 21 kursiyere galoş yapımı, takı yapımı ve ağaç işleri kurslarının devam ettiğini söyledi.
Akaner, Okulun genel eğitim programlarından yararlanamayan, okul öncesi ve zorunlu ilköğretim çağındaki, ağır düzeyde zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocuklar için açılan gündüzlü eğitim programı olduğunu, okulda öğrencilerin öz bakım ve temel yaşam becerileri ile işlevsel akademik becerilerini geliştirmek ve topluma uyumlarını sağlamak amacıyla bireyselleştirilmiş eğitim programları uyguladıkları bilgisini verdi.
Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde 15 kız ve 37 Erkek toplam 52 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Akaner, Eğitim Uygulama Okulu kısmında 11 kız, 20 erkek toplam 31 öğrencinin öğrenim gördüğünü dile getirdi.
Müdür Vekili Akaner, İş eğitim Merkezi kısmında ise ağaç işleri, takı yapımı ve galoş yapımı olmak üzere üç kurs toplamında 4 kız 17 erkek toplam 21 öğrencinin öğrenim gördüğü bilgilerini verdi.
Okul Müdür Vekili’nden alınan bilgilerin ardından okul öğrencileri ile yenen öğle yemeğinin ardından öğrenciler konuklardan karnelerini almanın heyecanını yaşadı. (gk)