Protokol, vatan toprağının fedakar bekçileri gazilerimiz için, tam kadro tören alanındaydı

Protokol, vatan toprağının fedakar bekçileri gazilerimiz için, tam kadro tören alanındaydı

Gaziler Günü, geçtiğimiz Cumartesi günü ilimiz Kırklareli’nde de kutlandı.

Saat 10:00’da Vilayet Meydanı’nda başlayan anma ve kutlama törenlerine başta Kırklareli Vali Vekili Volkan Köksal olmak üzere; 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Akkoç, Belediye Başkan Vekili Gülay Tülüş, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hüseyin Uzun, dernek yönetimi ve üyeleri, gazilerimiz, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bu anlamlı günde ilk olarak Vali Vekili Volkan Köksal, ardından sırasıyla Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Akkoç, Belediye Başkan Vekili Gülay Tülüş ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hüseyin Uzun, Atatürk Anıtı’na çelenk koydular. Hemen sonrasında saygı duruşu yapıldı ve Istiklal Marşı’mız okundu. Daha sonra Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından gazilerimize çiçek takdim edildi. Gazilerimizin yoğun duyguları eşliğinde devam eden kutlama programı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Ilker Başbuğ’un güne yönelik mesajının okunmasıyla devam etti.

Başbuğ’un mesajında yeralan; “Kahraman Gazilerimiz. Ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda girişilen mücadelelerde sergilediğiniz fedakarlık ve kahramanlıklar, hafızalarımızdan silinmeyecek ve Türk Silahlı Kuvvetleri sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır.” cümleleri herkesin göğsünü kabarttı.

Mesajın ardından kürsüye Piyade Yarbay Süleyman Özkan geldi ve günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Özkan, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bugün burada Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanının verilmesinin 88. yıldönümünü anmak ve kendilerine olan minnet borcunu hiç bir zaman ödeyemeyeceğimiz, gözlerini kırpmadan seve seve ölmeyi göze almış gazilerimize, saygı ve sevgimizi iletmek için toplanmış bulunuyoruz. Birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri, gazilerimiz. Bugün bağımsızlık, milli birlik ve beraberlik uğruna gazilik onuruna erişen vefakar ve fedakar Türk askeri; gücünü bağrından çıktığı Yüce Türk milletinden alan TSK’nın her ferdi, emanetiniz olan değerlere sahip çıkarak, gerektiğinde hiç düşünmeden, tıpkı sizin yaptığız gibi canını feda etmeye hazırdır. Tarihe altın harflerle kazınan isimleriniz, hafızalarımızdan hiç bir zaman silinmeyecektir.

Bugün milet olarak birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak, bunu şehitlerimize ve sizlere borçluyuz. Bize emanet ettiğiniz bu kutsal vatan toprağını, sizlerden aldığımız güç ve iradeyle, sonsuza kadar koruyup, gelecek nesillere aldığımız gibi teslim edeceğimizden şüpheniz olmasın.”

Konuşmanın sonrasında Anadolu Lisesi öğrencilerinden Büşra Düzyol “Gazi”, Gökhan Yurdugüzel’de “Gazilerimize” adlı şiirleri seslendirdiler. Buradaki kutlama etkinliği, protokolün gazilerle sohbet etmesiyle son buldu.

Ramazan ayının son iftar daveti gazilerimiz için verildi

Gündüz programlarının ardından gazilerimiz gece, onurlarına verilen iftar yemeğinde biraraya geldiler. Polis Sosyal Tesisleri’nde verilen yemekle, Ramazan ayının son iftarı da gazilerimize verilmiş oldu. Bu yemeğe de başta Vali Vekili Volkan Köksal olmak üzere, tüm protokol mensupları ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı. Oldukça renkli dakikaların yaşandığı iftar yemeği, hoş sehbetlerle devam etti. Gazilerimiz, yılda bir gün de olsa hatırlanmanın verdiği gurur ve mutlulukla, düzenlenen organizasyonların tadını çıkardı.