PTT'nin 169. kuruluş yıldönümü coşku ile kutlandı

PTT'nin 169. kuruluş yıldönümü coşku ile kutlandı

PTT Kırklareli Başmüdürlüğü, PTT’nin 169’uncu kuruluş yıldönümünü dün çeşitli etkinliklerle kutladı. PTT Kırklareli Başmüdürlüğü çalışanları, PTT’nin 169’uncu kuruluş yıldönümü sebebiyle Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Kırklareli PTT  Başmüdürü Servet Önder ve PTT çalışanları katıldı. PTT Başmüdürü Servet Önder Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saat 09.00’da ilimiz Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı önünde bir çelenk sunma töreni gerçekleştiren Kırklareli PTT Başmüdürü Servet Önder ve kurum çalışanları, saygı duruşunda bulunarak, PTT’nin 169. kuruluş yıldönümünü kutladılar. Atatürk Anıtı önünde coşku ile başlayan kutlamalar Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu ziyareti ile devam etti.

Kırklareli PTT Başmüdürü Servet Önder ile birlikte saat 09.30’da Vali Aydoğdu’yu makamında ziyaret eden; PTT Merkez Müdürü Talat Akalın, Şef Mukaddes Çango, Işletme Müdürü Ünal Yavuz, Teknisyen Erhan Özcan ile Emekli PTT çalışanlarından Necmettin Aslın ve Turan Mat, Vali Aydoğdu’ya çiçek ve “Geçmişten Günümüze Posta” adlı kitap hediye etti.

Vali Cengiz Aydoğdu’ da yapılan ziyarette PTT Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yıldönümünü kutlayarak; “PTT Kuruluşu kar amacı gözetmeksizin, kaliteli, hızlı ve diğer kurumlarımıza da örnek olacak hizmetler veren bir kuruluşumuzdur. PTT haberleşmenin yanında ulaştırmada da başarılı hizmetler vermekte.

Bu güzel hizmetleri veren PTT Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yıldönümünü kutlar, sevdiklerinizle ile birlikte, sağlık afiyet içerisinde daha nice uzun bir meslek hayatı diliyorum.”dedi.

Kırklareli PTT Başmüdürü Servet Önder’ de PTT Teşkilatının Kırklareli halkı için her zaman en iyisini yapmaya çalıştığını, Vali Aydoğdu’nun emirleri ve talimatları doğrultusunda her zaman en iyiyi yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Vali Aydoğdu ziyaretinin ardından etkinlikler PTT’nin 169. yıl kutlama etkinlikleri kortej yürüyüşü ile devam etti. PTT’ye ait araçlar önderliğinde yağılan kortej yürüyüşü Fevzi Çakmak Bulvarı’na çıkarak, tüm Kırklareli’ni dolaştı ve PTT’nin 168. kuruluş yıldönümünü herkese duyurdu. Epey yoğun bir katılımla gerçekleşen kutlamaların ardından saat 10:30’da Kırklareli PTT Başmüdürü Servet Önder’in odasında basın açıklaması ve PTT’den emekli olmuş çalışanlara hediyeleri verildi. PTT Kırklareli Başmüdürü Servet Önder yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti; "1840 Yılından bu yana kesintisiz şekilde halkımızın hizmetinde bulunan Kuruluşumuz, 169 yılı geride bırakmanın haklı gururu, 169 yıllık onurlu ve başarılarla dolu bir geçmişe sahip PTT teşkilatı; Posta, PTT Kargo, Havale, e-Telgraf gibi asli hizmetlerinin yanında, çağın gerektirdiği şartlara uygun olarak "PTT Bank " projesi kapsamında hizmet alanlarını genişleterek, hizmetlerine bir çok yeni hizmet katmıştır. PTT Bank çalışmaları kapsamında Pmarhisar, Vize, Demirköy PTT Merkez Müdürlükleri ile Iğneada PTT Şubesinin PTT Bank düzenleme işi ihaleleri sonuçlanmış olup, 2009 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanmıştır.

PTT Bank projesi kapsamında ilk etapta Türkiye genelinde 168, Kırklareli ve Lüleburgaz PTT Merkez Müdürlüklerinde 2 gişematik kurularak 05/10/2009 tarihinde hizmete verilmiştir. ATM cihazlarından, PTTKart ile Posta Çek Hesabı bakiye sorgulama, kendi hesabına para yatırma, aktarma, fatura tahsilatı (Telefon, GSM, Elektrik, Anlaşmalı Belediyelerin Su Faturası), kontör yükleme, şifre değiştirme, bilgi güncelleme, en yakın ATM bilgisi işlemleri yapılabilecek olup,PTTKart olmadan, nakit olarak fatura ödemesi yapılabilecektir.

03/07/2008 Tarihinde "PTT KARGO" olarak yeni bir hizmet anlayışı ile kargo hizmetini sunmaya başlayan PTT bu alanda büyük bir başarı sağlamıştır. Il merkezleri varışlı kargoların kabulü esnasında göndericilere verilecek alındı ile kargolar üzerinde, kargo için öngörülen teslim tarih ve saati yazılmaktadır. Gönderici adresinden PTT Kargo, APG, kayıtlı küçük paket kabulü yapılmaktadır. Bu amaçla, telefonla yapılacak müracaatları karşılamak üzere tüm illerimizde PTT Kargo 169 servis telefonu kurulmuştur.

Kırklareli PTT Başmüdürlüğüne bağlı Otomasyona açık, 6 merkez ve 9 şubede havale, posta çek işlemleri, telefon ve TTNet ADSL, GSM (Turkcell, Avea, Vodafon) ve elektrik faturası tahsilatları yapılmakta, ayrıca Türk Telekom ve Avea kontör yükleme kartları ile Vodofone'ye ait sanal kontör satışı yapılmaktadır.

Bunun yanısıra, 200 PTT merkezinde kurulu bulunan POS cihazları vasıtasıyla kredi kartı ile Turkcell kontör yükleme işlemi yapılmaktadır.

Otomasyona açık 23 bankanın kredi kartı tahsilatı ile bu banklardan 5'nin nakit yatırma işlemleri de yapılmaktadır.

Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ-Kur Emeklilerine iş yerlerimizden maaş Ödemesi ile Bağ-Kur sigortalılarının prim tahsilatı yapılmaktadır. Iş-Kur Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Ilkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Genel Müdürlüğü (ILKSAN), Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (iş görmezlik tazminatı ve emzirme parası yardımı), 2022 sayılı Kanuna göre aylık alanlara PTT iş yerlerimizden ve konutta ödeme yapılmaktadır.

Tüm iş yerlerimizde Deniz Hayat Sigortası, Ergoisviçre Sigorta ile DASK ve Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası, Anadolu Hayat Emeklilik prim tahsilatı, HDI Zorunlu Trafik, Zorunlu Deprem Sigortası, Yapı Kredi Emeklilik bireysel emeklilik müşteri katkı payı Ödemeleri, tüm PTT Iş yerlerinde yapılmaktadır. Yukarıda sayılan hizmetlerin yanında Uluslararası Hızlı Para Transferi "Western Union" hizmeti de tüm iş yerlerimizde sunulmaktadır.” dedi.

Önder tarafından yapılan açıklamanın akabinde PTT Kargo’yu en çok tercih eden firma olan Güleray Terlik’in sahibi Fatih Mehmet Güleray’a Başmüdür Servet Önder tarafından Şanlı Türk Bayrağımız hediye edildi. PTT Kırklareli Başmüdürlüğü’nden emekli olmuş olan Turan Mat, Fatma Şen ve Necmettin Aslın’a da hediyeleri Başmüdür Servet Önder ve PTT çalışanları tarafından takdim edildi.

Coşkulu bir şekilde geçen kutlamalar bununla da sınırlı kalmadı. Bu doğrultuda PTT Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıldönümü ile Kırklareli PTT Başmüdürlüğü’nde işlem yapan 169. müşteri de muhtelif hediyelerle ödüllendirildi. PTT Kırklareli Veznesi’nden havale yapmak üzere 169. sırayı alan 29 yaşındaki Müteahhit Zafer Yılmaz’a PTT Kırklareli Başmüdürü Servet Önder tarafından çeşitli hediyeler verildi.

169. sırayı rastgele aldığını belirten Yılmaz, bu uygulamadan dolayı Başmüdür Önder’e teşekkürlerini sundu. Talihli Zafer Yılmaz’a; PTT Pul albümü, PTT T-shirt’ü, şapkası, kalemi, kravatı ve flash belleği hediye edildi. Yapılan ödül töreni esnasında PTT çalışan ve müşterileri de gelişmeleri yakından takip etti. 169. müşteri Zafer Yılmaz’a verilen hediyeler ile PTT’nin 169. kuruluş yıldönümü kutlamaları da sona erdi.