Rahmet için şükür ve dualar edildi

Rahmet için şükür ve dualar edildi

Geçtiğimiz Cumartesi günü, ilimize bağlı Erikleryurdu Köyü’nde ve Üsküp Beldesi’nde şükür ve yağmur duaları gerçekleştirildi. Vatandaşlar bol yağmurla girdikleri yaz mevsimine şükrederlerken, yazın kurak geçmemesi için Allah’a dua ettiler. Katılımın yoğun olduğu organizasyonlarda birlik ve beraberlik tablosu bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Hazırlıkların saatler öncesinden başladığı Erikleryurdu köyünde herkes, büyük bir heyecan içindeydi. Köy camisinin yanında, eski okul bahçesine kurulan masa ve sandalyelere, pratik servis malzemeleri özenle dizildi. Köy halkının gönüllü çalışmalarıyla oldukça güzel bir düzen meydana getirildi.

Öğlen namazına müteakip yapılan yağmur duasında, bolluk ve bereket için semaya kalkan eller, yağan yağmurlar için şükretmiş ve önümüzdeki yaz mevsiminde de kuraklık yaşamamak için dua etmiş oldu. Duadan sonra misafirlere etli-nohutlu pilav, ayran ve tahin helvası dağıtıldı. Oldukça kalabalık olan yağmur duasına; Erikleryurdu sakinlerinin yanısıra civar köylerin sakinleri, muhtarları, Kırklareli Il Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan, CHP Kırklareli Il Başkanı Ihsan Kazan ve çok sayıda Kırklareli’li katıldı.

Ikramın sonrasında yapılan yemek duasının ardından misafirler bol sohbet etme imkanı buldular.

Köy muhtarı Raif Vuran, her sene geleneksel hale gelen yağmur dualarının birçok köyde yapılmaya devam edildiğini belirterek; “Bu dua vesilesiyle birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha kavrıyoruz. Ayrıca önümüz yaz.

Yaz günlerinin kurak geçmesi çiftçimizi olumsuz yönde etkiliyor. Bugün burada hem bu sene bereketli geçen yağmurlara şükretmkek için, hem de kuraklığın çiftçimizi vurmaması için dua ettik. Hep beraber olarak senelerdir süren bir geleneği de yerine getirmiş olduk” dedi.

Üsküp Beldesi’nde gerçekleşen yağmur duası da yoğun bir katılımla yapıldı. Belde halkı bu yılki bereket için şükrederken, önümüzdeki mevsim boyunca da bu bereketin eksilmemesi için dualar edildi.