"Ramazan ayı birlik ve beraberliğin perçinlenmesine vesile olan bir aydır"

'Ramazan ayı birlik ve beraberliğin perçinlenmesine vesile olan bir aydır'

Onbir ayın sultanı, Mübarek ramazan ayına ulaşmamız sebebiyle, Ak Parti Merkez Ilçe Başkanı Hamit Orakçı, oldukça anlamlı bir mesaj yayımladı.

Orakçı mesajında şunları kaydetti; “Tüm İslam dünyasının her yıl büyük heyecan ile beklediği, içinde bulunduğumuz üç ayların fazilet bakımından en üstünü olan Ramazan ayına 21 Ağustos Cuma Günü idrak etmiş olacağız.

Yüce Allah'ın kullarına bir lütfu olan Ramazan ayı tüm insanlığa bir rehber olarak gönderilen Kuran'ın indirildiği ve içinde "bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesinin bulunduğu bir bereket ayıdır.

Ramazan-ı Şerifin pek çok hikmetleri vardır. Ramazan-ı Şerifteki oruç, islamın beş esasından en önde gelenlerdendir. Oruç aynı zamanda ruhi ve bedeni bir terbiyedir. Insana sabretmeyi, kanaatkar olmayı ve şükretmeyi öğretir. Her türlü feragat ve fedakarlığa alıştırır. Ahlakı güzelleştirir.

Ramazan ayı toplumda birlik ve beraberliğin daha kuvvetli perçinlenmesine vesile olan bir aydır. Bu rahmet ayının feyiz ve bereketinden yararlanmak için elimizden gelen gayreti gösterelim. Bu ay boyunca sevgi ve hoşgörümüzü kimseden eksik etmeyelim. Vereceğimiz zekat ve fitrelerimizle yoksulları sevindirelim. Onlarında gönüllerini alarak toplumsal dayanışmamızı daha da perçinleyelim.

Bu vesile ile idrak etmekte olduğumuz mübarek Ramazan ayının ülkemiz, milletimiz ve tüm Islam alemine hayırlar getirmesini diliyorum.”