"Ramazan ayı boyunca et fiyatlarının artacağını düşünmüyorum''

Edirne Ticaret Borsası Başkanı (ETB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi(TOBB) Mustafa Yardımcı, ''Vatandaşların alım gücü kalmadı, ramazan ayı boyunca et fiyatlarının artacağını düşünmüyorum'' dedi.

 


Yardımcı, yaptığı açıklamada, ramazan ayı boyunca et fiyatlarında bir yükselme beklenmediğini belirtti.
Türkiye'de söylendiği gibi hayvan sayısında ve et tüketiminde bir artış olmadığını ifade eden Yardımcı, ''İnsanlarımızın alım gücü yok. Sayın Bakanımız der ki, hayvan sayıları ve et tüketimi artıyor. Ben bunlara katılmıyorum. Hayvan sayısı artsa et fiyatları düşer. Et tüketimi ciddi bazda azalıyor. Ayda bir evine et giren insanlarımız var. Gram gram et alan insanlarımız var. Vatandaşların alım gücü kalmadı. Ramazan ayı boyunca et fiyatlarının artacağını düşünmüyorum'' dedi.
Edirneli kasaplardan Hasan Hüseyince de et fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle vatandaşların Ramazan alışverişlerinde fazla et alamadığını belirtti.
Et fiyatlarının yüksek olmasından kendilerininde olumsuz etkilendiğini ifade eden Hüseyince, ''Fiyatlar yüksek olunca vatandaşlar et almaya yaklaşmıyor. Bu kasapları da olumsuz etkiliyor'' dedi.
Edirne Bölge Kasabı sahibi Selman Astürk ise Ramazan ayında vatandaşların en çok parça et ve kıyma aldıklarını belirtti.
Et fiyatlarının yüksek olmasının vatandaşların alım gücünü zayıflattığını anlatan Astürk, fiyatların yükselmesinden kendilerininde olumsuz etkilendiğini bildirdi. aa