Ramazan ayı için hazırlıklar şimdiden başladı

Ramazan ayı için hazırlıklar şimdiden başladı

İlimizde kurulan Cumartesi Pazarı’na bu hafta ilgi diğer haftalara göre daha fazlaydı. Özellikle diğer haftalara nazaran satışların bu hafta hareketli geçmesi pazarcı esnafının yüzünü güldürdü.

Ramazan ayına az bir zaman kala yapılan hazırlıklar için Kırklareli halkı pazar yolunu tutuyor. Ramazan Ayı’nında vermiş olduğu bereket tüm Kırklareli’ne yaradığı gibi pazarcı esnafına da yaradı. Bunun yanı sıra kış için yapılan hazırlıklar da tüm hızıyla sürüyor.

Durum böyle olunca halk marketler yerine sebze ve meyvesini pazardan almayı tercih ediyor.

Kurak bir yaz yaşamamıza rağmen temmuz ayında yağan yağmurlar biraz da olsa üreticinin yüzünü güldürmeye yetti.

Ürettikleri ürünleri pazarda satamadıkları zaman büyük hayal kırıklığına uğrayan pazarcı esnafı, bu hafta umduğu satışı buldu. Diğer haftalara göre satışların arttığı bu hafta tüm Cumartesi Pazarı esnafı halllerinden memnundu.

Reçellik meyveler de tezgahları süsledi

Yazın yapılan ve kışın tüketilmesi tercih edilen reçeller için meyvelerde tezgahlardaki yerini aldı. Özellikle Ramazan Ayı’na gireceğimiz şu günlerde tercih edilecek olan reçeller bayanlar tarafından itinayla hazırlanıyor. Ilk çıktıkları zaman fiyatların yüksek olması herkesin bütçesini zorladı.

Alıcı alışveriş yapamamaktan, satıcı da satış yapamamaktan şikayetçiydi. Şimdilerde ise meyve fiyatları neredeyse yarı yarıya indi. Durum böyle olunca da kışlık reçel yapmak isteyenler pazar yolunu tuttular.

Tüm esnaf sıcak havadan dertli

Son iki haftadır sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Pazarcı esnafı en sıcak zamanlarda bile satış yapmak için tezgahlarının başlarındaki yerlerini aldılar.

Sıcak havada bile vatandaşa en iyi hizmeti sunmayı amaçlayan pazarcı esnafı sıcak dolayısıyla satış yapamamaktan şikayetçi olsa da yine şükrederek tezgahlarını topluyorlar.

Her hafta ayrı bir ümitle açılan tezgahlar, bol ve bereketli bir satış dileğiyle satışlara başlıyorlar. Bu hafta havanın biraz daha serin olması, satışları olumlu etkiledi. Sıcak havadan dolayı dışarıya çıkamayan vatandaş da havayı serin bularak pazara çıkmayı tercih ettiler.

Karpuz ve kavun yazın en çok satan meyvelerinden

Yaz meyveleri arasında yerini alan karpuz ve kavun diğer yaz meyvelerinden daha fazla ilgi görüyor. Hem fiyat bakımından hem de lezzet bakımından uygun olan bu iki meyve vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen meyvelerden. Lezzeti ve fiyatının yanı sıra bir çok vitamin içeren bu ikili, yazın karşılanması gereken su ihtiyacını da karşıyor. Ilimiz köylerinden gelen ve pazardaki yerini alan karpuz ve kavun ikilisi diğer yıllara oranla bu yıl daha az üretildi. Kurak giden havalar üretimi azaltsa da bu meyve ikilisi Kırklarelili vatandaşların vazgeçilmezlerinden. Bu hafta satışlardan memnun kalan esnaf, diğer haftanın bol satışlı geçmesi umuduyla tezgahlarını topladılar.