"Ramazan Ayı'nda yardımlaşmaya önem verelim"

* Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Av. Tülay Tunçay Peker, herkesin eşit olduğu Ramazan Ayı'nı idrak etmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek bu ay içerisinde yardımlaşmaya önem verilmesi gerektiğini ifade etti.


HABER MERKEZİ
On bir ayın sultanı mübarek Ramazan Ayı’nın başlaması dolayısıyla açıklamada bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Av. Tülay Tunçay Peker bu ayda herkesin birlik ve beraberlik içerisinde birbirlerine yardımda bulunması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:
“AK Parti Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak fakir aileleri yerlerinde tespit ederek gerçek mağdurları bularak bunları belirleyerek kayıt altına aldık. Bu tespitlerimizi Ramazan Ayı’nda yapacağımız yardımların doğru yerlerle ve doğru insanlara ulaşmasını ve onların sıkıntılarına gerçekten bir nebzede olsa katkıda bulunmak istedik.
Bu konuyla ilgili olarak yönetimimde bulunan arkadaşlarım çok özverili çalıştılar. Yönetim kurulumuzdaki her bir bayan arkadaşım oturdukları mahallelerde, bulundukları yerlerdeki yoksul, muhtaç, çocuklarını okula göndermekte zorluk çeken aileleri tespit ettiler. Biz şimdi Ramazan Ayı dolayısıyla bu ailelere kullanabilecekleri, gerçekten paketleri açtıklarında memnun olabilecekleri, kendi evimizde yediğimiz, kendi evimizde kullandığımız markalı ürünleri bir araya getirdik. Bu bir araya getirdiğimiz ürünlerin gramajlarını da yüksek tuttuk. Bunu da sadece Ramazan Ayı’nda değil, bu yardımların o ailenin birkaç ay daha derdine derman olur düşüncesindeyiz.
Kırklareli Belediye Meclisi Üyeliğim sebebiyle girdiğim Türkiye Belediyeler Meclisi’nde tanıştığım ve yakın olarak çalışma fırsatı bulduğum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın bu yardımların yapılmasındaki katkısından bahsetmeden geçemeyeceğim. Kendisi bu ayki Ramazan Zekâtı’nı bizim halkımız ile paylaşmak istedi. Kendisi o zekâtını bize gönderdi. Bizde onu en iyi şekilde değerlendirdik. Bu yardımları halkımıza ulaştıracağız. Kendisinden Allah razı olsun, Allah hayırlı işler versin, çok teşekkür ediyoruz.
Ramazan Ayı, bağışlanma ayı, affedilme ayıdır. Bunun içinde bu ayda yoksullara el uzatarak birbirimizin halini anlamamız gerekiyor. Kuran-ı Kerim gerçektende içerisinde en çok adalet duygusuna yer vermiş. Surelerde ve Ayetlerde ben bir din bilgini değilim ama, ben bir İslam Hukuku okumuş bir Hukukçu olarak bildiğimi kadarı ile söylüyorum. Adalet çok önemli, dinimizde her şey bir adalet terazisi üzerindedir. Cenab-ı Allah hepimizi eşit yarattı. Fakat dünyevi şartlar hakkın yarattığı bu eşitliği sağlayamıyor. Ramazan Ayı’nda hepimiz eşitiz. Birbirimize yardım edelim. Kardeşlik duygumuz had safhaya ulaşsın. Cenab-ı Allah bütün yoksul ve fakirin yar ve yardımcısı olsun.
Kırklareli halkımın on bir ayın sultanı olan Ramazan Ayı’nı ve devamında gelecek olan Ramazan Bayramları’nı kutluyorum.” (s)