Ramazan geldi, pazar şenlendi

Ramazan geldi, pazar şenlendi

İlimizde kurulan Çarşamba Pazarı bu hafta, diğer haftalara nazaran daha hareketli geçti. Özellikle Ramazan’a bir gün kala alışverişler hızlandı. Ramazan’dan bir gün önce Çarşamba Pazarı’nın kurulması vatandaş içinde iyi oldu. Pazardaki fiyatların marketlerdeki fiyatlara göre daha uygun olması ister istemez vatandaşı pazara yöneltti. Pazardaki fiyatlar herkesin bütçesine göre.

Daha şimdiden tüm halkı saran Ramazan telaşı evlerdeki alışverişi de hızlandırdı. Ramazan'ın gıda tüketiminin önemli ölçüde arttığı bir ay olduğu, bu nedenle tüketicilerin biraz daha dikkatli hareket etmesi gerektiği herkes tarafından bilinmekte.

Daha uygun fiyatlarla alış veriş yapmak isteyen vatandaşlar, gıda tüketimi ve diğer harcamalarını Ramazan atmosferine uygun olacak şekilde daha da tasarruflu yapılmalıdırlar. Pazardaki fiyatların uygun olması nedeniyle vatandaşlar ihtiyaçlarını pazardan karşılamak zorunda kalıyorlar. Bu nedenle günübirlik alışveriş yerine 1 aylık tüketimlerini toplu alımla karşılamalı, mümkünse gıda toptancısı ve sebze hallerini tercih etmeliler. Ramazan ayı için bütçe oluşturmakla daha tasarruflu bir tüketim sağlamış olunacak. Var olan krizi daha da artırmamak için kredi kartı ile borçlanma yerine bütçemize göre harcama yapmalıyız. Ürün tercih ederken ucuzluğundan öte kalite ve içeriğine dikkat etmeliyiz.

Ramazan hayırla geldi

Kırklareliler, bu haftaki Çarşamba Pazarı’na diğer günlerden farklı olarak çıktı. Ramazan alışverişlerini yapmak için pazarın yolunu tutan vatandaşlar maddi imkanları yettiği oranda harcamalarda bulundular. Havanın da oldukça güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar, sahur ve iftarlık malzemelerini aldı.

Ramazan ayının ilk 15 gününde gıda alışverişlerinin arttığını söyleyen esnaf, sonraki günlerde ise halkın bayram için giyim alışverişi yaptığı belirtti. Ramazan ayı süresi boyunca hareketlilik yaşanacağını tahmin eden esnaf, bayram arifesine kadar işlerinin iyi gitmesini beklediklerini ifade etti. Bu durumdan oldukça memnun olduklarını dile getiren esnaf, bu hareketliliğin sadece yılın belirli zamanlarında olduğunu dile getirdi. Yaşanan kriz neticesinde para akışının durmasından yakınan esnaf, yine de bugününe şükür ediyor.

Kredi kartları yüzünden borç batağına düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalan vatandaşlar ise kendilerini daha da kötü günlerin beklediğinden dert yanıyorlar.

Yaşanan maddi çöküşe rağmen ilimizdeki vatandaşlar Ramazan ayında ailelerine güzel bir iftar sofrası kurma çabasından vazgeçmiyorlar. Ramazan ayı içersinde yemeğe davet edilen misafirlerin de olduğunu söyleyen vatandaşlar güçleri yettiğince gelenek ve göreneklerimizi sürdürmeye çalışacaklarını ifade ediyorlar.

Bazı vatandaşlar ise “elde yok avuçta yok” diyerek evlerinde misafir ağırlamanın nerede ise imkansız olduğunu belirttiler.

Ramazan boyunca tüketilmek için Kırklarelili ev hanımları tarafından yapılan ev işi gıda maddeleri de hazırlanmaya başlandı. Hazırlanan gıda maddeleri kavanozlara konarak sahurda ve iftarda yenmek üzere dolaplara kondu. Ayrıca bunlarla sofralar daha da renklenecek.