Ramazan günü, dört kişi işsiz kaldı

Ramazan günü, dört kişi işsiz kaldı

Kırklareli Devlet Hastanesi’nde, vatandaşlarımıza ve hastalarımıza yönelik yapılan yanlış uygulamaları bu sütunlardan sizlere birçok kez duyurduk.

Ancak görünen o ki, hastanenin yanlış politakalarından sadece hastalar nasibini almıyor. Hastanedeki sağlık emekçileri ve işçiler de haksızlığa uğrayan kitleler arasında yer alıyorlar. Işte kanıtı; Ramazan ayının ortasında, hastanede bilgisayar operatörlüğü yapan dört işçinin işine son verildiği öğrenildi.

Sözleşmeleri sona eren işçiler kapının önüne kondu ve kendi kaderlerine terk edildi.

 Herkes kendi kadrosunun peşinde koşarken olan yine vatandaşa oldu.

Işçiler kapı önüne kondu

Daha önce çıkan haberlerimizde Devlet Hastanesi’nin Bilgisayar teknolojisinin yenilenmesi ile ilgili ihalenin neticesini tüm kamuoyu merakle beklediğini, kapalı kapıların ardında yapıldığı söylenen pazarlıkların ne derecede doğru olduğunu ise zamanın göstereceğini belirtmiştik.

Ancak kapalı kapılar ardından anlaşılan o ki sadece ihaleler görüşülmüyor. Kadrolaşmanın diz boyu olduğu bu gibi kurumlarda, herkes bir yerlere gelmek için torpil ve siyasilerin peşinden koşarken, alnının teriyle, ekmek parası kazanmaya çalışanlar tabir-i caiz ise kapı önüne konuluyor.

Çıkan işçilerin yerine, acaba kimlerin tanıdığı girecek?

Edinilen bilgilere göre, Kırklareli Devlet Hastanesi’nde bilgisayar operatörlüğü yapan üçü bayan biri erkek dört işçi geçtiğimiz günlerde sözleşmesi sona erdikleri için hastane yönetimi tarafından işlerine son verildi. Sözleşmesi yenilenmeyen işçiler ise Ramazan ayı gibi anlamlı bir ayda işsiz kalmanın çöküntüsünü yaşamak zorunda kaldılar.

Teçhizat eksikliğinden dolayı bir yığın acil müdahalede yetersiz kalan Kırklareli Devlet Hastanesi sağlığımız için ciddi bir tehlike niteliğinde hizmet vermeyi sürdürürken, hastanemizin yanlış politikaları hem hastaları, hem de çalışanlarını mağdur bırakmaya devam ediyor.

Işten çıkarılan söz konusu işçilerin yerine ise kimlerin alınacağı merak konusu.

Vatandaşlar da konu ile igili olarak yaptıkları açıklamalarda, hastane yönetimini kınarken, çıkarılan işçilerin yerine, yönetimin belirlediği torpilli isimlerin getireleceğini tahmin ettiklerini söylüyorlar.