Ramazan'ın ilk toplu İftar yemeği İl Emniyet Müdürlüğü'nden

Ramazan'ın ilk toplu İftar yemeği İl Emniyet Müdürlüğü'nden

Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile başlayan iftar yemeklerinin birincisi, İlimizin başarılı birimlerinden Il Emniyet Müdürlüğü tarafından verildi. 11 aya bedel bir ay olarak bilinen Ramazan’ın ilk iftar yemeğine katılım oldukça yüksekti. 21 Ağustos Cuma akşamı Polisevi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekte sağlanan birlik ve beraberlik, İl Emniyet Müdürlüğümüzün ne kadar iyi bir organizasyon kotardığının da göstergesiydi.

Huzur evi sakinleri, şehit aileleri ve emniyet teşkilatından emekli personel onuruna verilen yemeğe başta bahsedilen topluluklar olmak üzere yemeğin organizatörü Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu ve eşi olmak üzere; Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Kırklareli milletvekilleri Turgut Dibek, Ahmet Gökhan Sarıçam ve Tansel Barış; Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Adalet Komisyonu Başkanı Hayri Uzel, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, Jandarma Alay Komutanlığına yeni atanan Jandarma Albay Mehmet Yiğit; Vali Yardımcıları, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Emniyet Teşkilatı Şube Müdürleri, oda ve dernek yöneticileri, mahalle muhtarları, Il genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, temsilcileri; daire amirleri, siyasi parti yönetici ve temsilcileri iştirak etti.

Davetlilerin toplanmaya başlaması ile saat 20:00’de salona geçen protokol üyeleri yerlerini alırken, Vali Cengiz Aydoğdu tüm masaları tek tek gezerek herkesin Ramazan ayını kutladı. Saat 20:12’de ezanın okunmasıyla beraber, Ramazanın ilk orucu da açıldı. Yoğun katılım olan salondaki servis elemanları, büyük çaba göstererek organizasyonun kusursuz geçmesi için ellerinden geleni yapmak için özen gösterdiler.

Tasavvuf müziği eşliğinde çorbayla başlayan iftar menüsü tas kebabı, pilav, tatlı, değişik meşrubat ve takviye aperatiflerle devam etti. İftarın ardından toplu olarak yemek duası okundu. Daha sonra misafirler çaylarını yudumlarken huzurevi sakinlerinden birkaç kişi Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu ve Vali Cengiz Aydoğdu’nun yanına gelerek sohbet etti.

Iftar sonrası tüm misafirler hem salonda, hem de bahçede bol bol sohbet etme imkanı buldular. Nitelikli çalışmaların ismi İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu önderliğinde gerçekleşen bu muhteşem organizasyon; hoş dilek ve temennilerin ardından son bulurken, polis teşkilatına ait araçlar misafirlerini merkeze götürmek üzere yola çıktı.