Ramazan'ın son "Çarşamba Pazarı" hareketli bir atmosferde geçti

Ramazan'ın son 'Çarşamba Pazarı' hareketli bir atmosferde geçti

Dün kurulan Çarşamba Pazarı’nda bayram hareketliliği yaşandı. Havanın güzel olmasını fırsat bilen Kırklarelililer pazar meydanını mesken tuttu. Vatandaşların pazara ilgisi esnafın yüzünü de güldürürken dünkü satışlarda diğer haftalara göre artış gözlendi.

Vatandaşlar aile bireylerini de alıp erken saatlerde Kırklareli halk pazarının yolunu tuttu. Kırklareliler bayramlık alışverişlerini bu hafta büyük ölçüde tamamladı. Kıyafet tercihinde pazara talep gözlenirken bu duruma fiyatlardaki makul oranlarında etkisi vardı. Her bütçeye hitap eden giysiler kalabalık bir müşteri trafiği ile pazardaki alıcısını buldu.

Pazarda iç çamaşırından, çoraba, çocuk kıyafetinden, yetişkin giyime, spordan, abiyeye kadar her çeşit renk ve modelde kıyafet tezgâhlarda görücüye sunuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Çarşamba Pazarı’nda bolluk ve bereket hakimdi. Kırklarelililer, tatlı bir telaş içerisinde kendilerine ve sevdiklerine “bayramlık” beğendiler.

Ramazan ayının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde iftarlık alışverişlerin sonuna gelindi. Bununla birlikte bayram alışverişi hız kazandı. Bayramda misafirlere ikram edilecek birbirinden güzel şekerler, çikolatalar, lokumlar tezgâhları süsledi. Kilo ile satılan bu ürünlere ilgi gösteren vatandaşlar olurken kimi vatandaş dükkânlardan alışveriş yapmayı tercih ettiğini belirtti.

Pazardaki fiyatları bütçesine göre bulanların sayısında fazlalık görülürken bu konuda görüş bildiren vatandaşlar bu durumu şu şekilde açıkladılar: “Pazardaki fiyatlar dükkâna oranla daha düşük, hesaplı alışveriş yapmak adına pazarı tercih ediyoruz.

Kalite söz konusu olduğunda ilimiz şekerci dükkânları yıllardır sürdürdüğü güvenirliliğinden şüphemiz yok. Fakat ekonomik kriz neticesinde sarsılan bütçe dengeleri bizleri uygun fiyatta alışverişe teşvik ediyor. Pazarda da her fiyattan istediğimiz ürünü bulabiliyoruz” dediler.

Bayramlık alışverişlerde aile bireylerinin daha uygun fiyata giyinebildiklerini belirten vatandaşlar, bu bayramda maddi olanakları doğrultusunda harcama yapabildiklerini dile getirdiler. Vatandaşlar yılda iki kez bayramdan bayrama üst baş alabildiklerini ifade ederken bu doğrultuda pazarı tercih ettiklerini belirttiler.

Bayramda hanımlar evlerine gelen misafirlerine ikram etmek için tatlı yapımına başladı. Bazı vatandaşlar alışveriş yapmak için pazarın kurulmasını beklediklerini ifade ederken, tatlı malzemelerini pazardan aldıklarını söylediler. Pazar’da sebze ve meyve reyonları da rağbet görürken vatandaşlar haftalık gıda alışverişleri yaptılar. Bayram haftası vatandaşların pazara ilgisinin arttığını söyleyen esnaf bu durumdan duydukları memnuniyeti şu sözlerle açıkladılar. “Bayrama sayılı günler kala vatandaşlar alışıverişlerini hızlandırdı. Bu durum da piyasa da para akışını sağlarken, bizler de kar yapabiliyoruz.

Aldığımız malları satarak elimizde mal kalma olasılığı azalıyor. Bayram haftasında ürünlerimizin çeşitlerini arttırdık. Vatandaşın memnuniyeti bizim için çok önemli. Vatandaş pazara geldiğinde istediği malı bulmalı. Bu açıdan herkese hitap edecek ürünleri her model ve bedende piyasaya sürdük.

Bayram da vatandaş pazardan uygun fiyata istediği gibi baştan ayağa giyinebilir. Kalite konusunda da vatandaşlarımız bize güvenmeli devamlı olarak pazara tezgâh açan esnaf olarak halkın takdirini kazanmayı bir borç biliriz” dediler.

Kırklareli pazarcı esnafı bayrama yaklaşan son Çarşamba Pazarı’nda yapılan alışverişten esnafımız gayet memnun.

Bayram haftası olması dolayısıyla piyasadaki yeni ürünler de vatandaşın hizmetine sunulurken vatandaşlara oldukça düşük fiyata ürünler satan tezgâhlara ilgi daha fazlaydı.

Bayram alışverişini giyim mağazalarındaki yüksek fiyatlar yüzünden halk pazarından yapmak zorunda kalan vatandaşlar, düşük fiyatlı ürünler ve bol alternatif seçeneklerden istediğini aldı. Pazarcı Esnafımızın çoğunda kredi kartı kullanması nedeniyle vatandaşlarımız alışveriş yapmaktan gayet memnun.

Çanta, kemer, pantolon klasik ve spor ayakkabı, gömlek ve kazakların gereken ilgiyi görmesi esnafın karlı bir hafta geçirmesini sağladı.

Bayram haftasının da bereketi ile yeni ürünleri de tezgâhlara indiren pazarcı esnafı, ilginin sadece bu haftaya mahsus kalacağını bayramdan sonra pazarcı esnafının eski duran haline geri döneceğini belirtti.