Ramazan pidesinin fiyatı geçen yılla aynı olacak

Ramazan pidesinin fiyatı geçen yılla aynı olacak

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın, pidenin Türkiye genelinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 3-3,5 lira arasında satılacağını bildirmesi, krizle uğraşan vatandaşların yüzünü bir nebze olsun güldürdü.

Kırklareli fırıncıları da pide ve ekmek fiyatlarına ilişkin açıklamalarında Ramazan boyunca tüm illerde olduğu gibi Kırklareli’nde de pidenin geçen yılla aynı, yani kilogramı 3-3,5 lira arasında satılacağını belirtti. Buna göre 300 gramlık pide 1 liradan satışa sunulacak. Türkiye genelinde pidenin önceki yılla aynı fiyattan satılması da bu kampanyayla bir ilk olacak.

Bazı illerde 450 gramlık pidenin 1,5 liradan satılacağı kaydedilirken, iller arası gramaj farkından dolayı fiyat farklılıkları olsa dahi, 1 kilogramlık pidenin fiyatının 3-3,5 lira arasında olacağı ifade edildi.  

  Ekmek fiyatlarına ilişkin olarak da maliyetlerde bir değişim olmadığı takdirde önümüzdeki 3 ay boyunca fiyatlarda bir artışa gidilmeyeceği de verilen bilgiler arasında.

Bir süredir ekmeğe zam yapılmadığını, bu süre içinde ham madde fiyatlarında artış olduğunu dile getiren fırıncılar, bu artışları kendilerinin göğüslediğini ve ekmeğe zam yapılmadığını söylediler.