"Ramazan, sosyal bütünleşmenin yaşandığı müstesna bir aydır"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Hamit orakçı, mübarek Ramazan Ayı'nın başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:


HABER MERKEZİ

“Yüce Allah'ın lütfü ile sağlık ve esenlik içinde Ramazan Ayı’na kavuşmuş bulunuyoruz. Ferdi hayatta dindarlığın, sosyal hayatta kaynaşma ve paylaşmanın yoğun olarak yaşandığı, Kur'an-ı Kerim'in evrensel mesajını anlamak için daha çok okunduğu müstesna bir zaman dilimi olan Ramazan Ayı’nı ilk teravih namazı kılarak, Çarşamba günüde ilk orucumuzu tutarak idrak ettik.
Bu ay, dünyanın sayısız nimetleri içinde Allah'ın lütfuna mazhar olan insanın, belli bir sure zarfında bunlardan kendini uzak tutarak, bir bakıma nimetin kadrini daha yakından bildiği, muhtaçların halini daha iyi anladığı ve paylaşmayı öğrendiği, rahmet ve bağışlanma ayıdır.
Ramazan Ayı, İbadet ve nefis muhasebesi ile gönüllerin arındığı, yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunun canlanarak ayrı bir sosyal bütünleşmenin yaşandığı müstesna bir aydır. Ramazan, Kur'an ayıdır ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi bu ayda saklıdır. Kadir Gecesi’ni diğer bütün zaman dilimlerinden üstün kılan özellik, bütün insanlık için hidayet rehberi olan Yüce Kitabımız Kur'anı Kerim'in bu gecede indirilmeye başlanmış olmasıdır. Varlık ve varoluş bilgisinin ders kitabı, bütün kâinatın özeti ve Yüce Yaratan'ın bizlere uzattığı kurtuluş halkası olan Kur'an'la değer kazanan bu gecenin kıymetinin bilinmesi, ancak Kur'an'a gönülden yönelmek ve onun insanlığa sunmuş olduğu eşsiz mesajını okumak, anlamak ve yaşamakla mümkün olacaktır. Bu ayda tutmuş olduğumuz oruçlar da çeşitli hikmetler ihtiva eder; bizlere sayısız nimetlerin kıymetini hatırlatır, geçici lezzet ve duygulardan vazgeçip sonsuza dek sürecek manevi derece ve nimetlere ulaşmanın imkanını sunar. Oruç ibadeti aynı zamanda bir irade eğitimidir. İşte bu özelliği ile Ramazan, nefislerin terbiye edildiği, yoksulların doyurulup gözetildiği, sevap ve mükafatın arttığı; af ve mağfiretin çokça ihsan edildiği bir aydır. Tutulan oruçları, kılınan teravih namazları, okunan hatim ve mukabeleleri iftar ve sahurları, dua, tövbe, zikir ve niyazları ile baştan sona bir feyz, rahmet ve bereket ayıdır.
Bu duygu ve düşüncelerimle vatandaşlarımın,  Mübarek Ramazanını tebrik ediyor, Yüce Mevlâm'dan, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu ay da yapılan dua ve yakarışların, İslam Alemi’nin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını, daha nice Ramazanlara sağlık ve sıhhat içerisinde erişmemizi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” (s)