Randevu sisteminde yaşanan sorunlara açıklık getirildi

Kırklareli Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Kırklareli Devlet Hastanesi'nde uygulanan Randevu Sistemi'nden zaman zaman yaşanan sorunlara açıklık getirildi.

Kırklareli Devlet Hastanesi’ndeki randevu sisteminde yaşanan sorunların sebep ve çözümleri şöyle;

“* Sorun:1 Hastanemiz Randevu Sisteminden (SMS, WEB, TELEFON) randevu aldınız ve size bir referans numarası verildi. Hastanemize randevu günü gelerek muayene olmak istediğiniz poliklinik önündeki HTS sisteminden kartınızı geçirdiniz  (ya da hasta kayıt birimine giderek referans numaranızı gösterdiniz ve randevunuz olduğunu söylediniz). Size randevu saatinizden farklı, hatta son sıranın verildiğini gördünüz ise;

* Sebebi: Sistemin size vermiş olduğu randevu saatinden en az 5 dakika önce hasta kayıt birimine ya da HTS kart okuyucusuna ulaşıp randevunuza geldiğiniz bilgisini sisteme teyit etmediğiniz takdirde sistem sizin randevunuza gelmeyeceğinizi varsayar ve randevunuz otomatik olarak iptal edilir. Sonuç olarak hastanemize randevusuz gelmiş gibi işleme tabi tutulursunuz ve en son kayıt size verilir.

* Çözüm: Randevu saatinden en az 5 dakika önce hasta kayıt birimine ulaşarak  (ya da HTS kart okuyucu sisteme) randevunuzu kesinleştirecek şekilde hastanemize gelmenizi rica ediyoruz.

* Sorun 2: Web sitemizden randevu almak istiyorsunuz. TC Kimlik Numaranızı ve doğum tarihi bilgilerinizi doğru girmenize rağmen sistem size doğum tarihinizin yanlış olduğunu söyleyerek randevu vermiyor ise;

* Sebebi: Daha önce hastanemiz veritabanına yanlış girilmiş bulunan doğum tarihi bilginiz ya da daha önce hastanemiz veritabanında hiç kaydınızın olmamasından kaynaklanmaktadır.

* Çözüm: Randevu sayfamızda yer alan "Doğum Tarihi Bilgisi Yanlış Diyorsa" linkini tıklayarak gelen formu, nüfus cüzdanınızda yazdığı şekli ile doldurup tarafımıza iletmeniz halinde en geç 24 saat içerisinde yanlış bilgileriniz düzeltilecek ve randevu sisteminden yararlanabileceksiniz.  Eğer hiç hastanemize gelmediyseniz ilk gelişinizi bizzat yaptıktan sonra sistemden yararlanabilirsiniz.

* Sorun 3: Hastanemize geldiniz ve muayene olmak istediğiniz poliklinik önüne giderek HTS Kartınızı kart okuyucudan geçirdiniz. Ekranda "GSS Takip Numarası Alınamadı" veya "Provizyon Numarası Alınamadı" yazıyor ise;

* Sebebi: Bu hatalar hastanemiz randevu sistemi ile ilgili değildir. Sosyal Güvenlik Kurumunuza ait sistemlerde meydana gelen aksaklıklar sonucu oluşmaktadır.

* Çözüm: İlgili kurum sorunu giderdiğinde hata mesajı dönmemektedir. Böyle bir hata aldığınızda hasta kayıt birimine uğrayınız ve kaydınızı oradan alınız.

* Sorun 4: Hastanemize geldiniz ve muayene olmak istediğiniz poliklinik önüne giderek HTS Kartınızı kart okuyucudan geçirdiniz. Ekranda "Hasta Yakınlık Bilgisine Ulaşılamadı" yazıyor ise;

* Sebebi: Size bakmakla yükümlü bulunan çalışanın bilgileri "Yakınlık Bilgileri" formuna eksik girilmiştir.

* Çözüm: Hasta Kayıt Birimine giderek eksik bilgilerinizi tamamlattırmanız halinde bir daha aynı hatayla karşılaşmadan HTS 'yi kullanabilirsiniz.

* Sorun 5: Randevu almaya çalıştığımda "Bu IP numarasından daha önce Randevu Alındı" diye bir hata alıyor iseniz;

* Sebebi: İnternete bağlandığınız andan itibaren bilgisayarınıza bir IP numarası atanır. Bu numara sizi internet ortamında temsil eder. Daha önce aynı IP numarasından sınırsız randevu alınmasına izin verilirken kötü niyetle randevu tablolarının sanal olarak doldurulduğu tespit edilmiştir. Bu tür kötü kullanımları zorlaştırmak için 24 saat içinde aynı IP numarasından

3 adet randevu alınmasına izin verilmektedir.

* Çözüm: Ayın bilgisayar üzerinden 3 ten fazla randevu almaya çalışmayınız.

* Sorun 6: Randevu almak istediğiniz doktorun ismi (ya da branş ismi) listede gözükmüyor ise;

* Sebebi: Randevu almak istediğiniz doktorun randevu listesi dolmuş olabilir, izinli olabilir ya da ameliyat günü olması nedeniyle randevulu hasta almıyor olabilir.

* Çözüm: Hafta için her gün güncel olarak ilan ettiğimiz "Günlük Hekim Çalışma Tablosu"nu inceleyerek doktorunuzun programı hakkında daha detaylı bilgiye erişebilirsiniz.” (s)